BACK TO
TOP
Τεχνολογία

TotY: Οι πολυαναμενόμενοι τίτλοι των καλύτερων τρακτέρ με χορηγό την BKT

Ο ευρωπαΐκός διαγωνισμός που αναδεικνύει κάθε χρόνο τα καλύτερα τρακτέρ σε τέσσερις κατηγορίες ολοκληρώθηκε στην εν εξελίξει έκθεση Agritechnica, έχοντας ως συποστηρικτή ξανά την κατασκευάστρια ελαστικών BKT.

498198_CoA_27

Βασίλης Σοφός

3566
1

Η BKT γιόρτασε την τέταρτη συνεχή χρονιά της ως κύριος χορηγός του έγκριτου Βραβείου TotY- Tractor of the Year 2024 , το οποίο φέτος βρίσκεται στην 25η έκδοσή του. Η τελετή έλαβε χώρα στην Agritechnica, όπου αποκαλύφθηκαν οι πλέον καινοτόμοι ελκυστήρες στην Ευρώπη.

Ο πολυαναμενόμενος τελικός του Tractor of the Year 2024 (TotY) - της τελευταίας έκδοσης του διάσημου βραβείου που τιμά τους πλέον καινοτόμους ελκυστήρες στην ευρωπαϊκή αγορά – ολοκληρώθηκε και για τέταρτη συνεχή χρονιά η BKT ήταν ο κύριος χορηγός αυτού του πολυπόθητου βραβείου.

Κατά τη διάρκεια της ανακήρυξης, ανακοινώθηκαν τέσσερις νικητές:

- Ελκυστήρας της Χρονιάς 2024: Class Xerion 12.650 Terra Trac

- Καλύτερο βοηθητικό μηχάνημα 2024: McCormick X5 P3-Drive

- Καλύτερο εξειδικευμένο μηχάνημα 2024: Landini Rex 4-120 GT RoboShift Dynamic

- Βιώσιμο TotY 2024: Fendt e107 V Vario

25 κριτές-δημοσιογράφοι

Συνάδελφοι από εξειδικευμένα περιοδικά από όλη την Ευρώπη αφιέρωσαν ένα χρόνο μελετώντας, παρατηρώντας και αναλύοντας τα πιο προηγμένα και με τις καλύτερες επιδόσεις τρακτέρ που διατίθενται στην αγορά.



Για την καλύτερη εκπροσώπηση της αγοράς γεωργικών ελκυστήρων, το βραβείο χωρίζεται σε τέσσερις ξεχωριστές κατηγορίες: Ελκυστήρας της χρονιάς, απευθυνόμενο σε τρακτέρ ανοιχτού πεδίου χωρίς περιορισμούς, Best Utility, που προορίζεται για επαγγελματικά οχήματα πολλαπλών χρήσεων με τετρακύλινδρους κινητήρες, ισχύος μεταξύ 70 και 150 ίππων και μέγιστο βάρος λειτουργίας 10.500 κιλά, Best of Specialized, για ελκυστήρες που είναι κατάλληλα για οπωρώνες, αμπελώνες, λόφους και βουνά. και τέλος Sustainable TotY, ένα βραβείο που απονέμεται σε έναν από τους πέντε φιναλίστ που επιλέχθηκαν προηγουμένως από τις τρεις κύριες κατηγορίες - το οποίο ανταμείβει τον πιο καινοτόμο ελκυστήρα όσον αφορά τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Η διαδικασία επιλογής ξεκίνησε με την εναρκτήρια εκδήλωση Let The Challenge Begin, όπου οι κατασκευαστές παρουσίασαν επίσημα τις προτάσεις τους.

Στη συνέχεια, τον Σεπτέμβριο, η κριτική επιτροπή ασχολήθηκε εντατικά με δοκιμές πεδίου. «Αυτοί οι ελκυστήρες αντιπροσωπεύουν την κορωνίδα τόσο της καινοτομίας όσο και της αριστείας στον ευρωπαϊκό γεωργικό τομέα» – λέει ο η Lucia Salmaso, Διευθύνων Σύμβουλος της BKT Europe.



«Είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε πώς θα συνεχίσουν να βελτιώνονται και να επηρεάζουν θετικά το μέλλον της γεωργίας, με ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα βιωσιμότητας. Χρόνο με το χρόνο, είναι εκπληκτικό να παρατηρούμε τις εντυπωσιακές τεχνολογικές λύσεις και την ισχυρή προσήλωση στην έρευνα εκ μέρους των κατασκευαστών. Θέλω πραγματικά να συγχαρώ τους Class, McCormick, Landini και Fendt που έχουν αποδείξει ότι είναι πραγματικοί πρωτοπόροι της καινοτομίας στον κλάδο μας, με τα μάτια τους στραμμένα σε ένα όλο και πιο ελπιδοφόρο μέλλον».



Από την πλευρά του, ο Fabio Zammaretti, Πρόεδρος του Tractor of the Year, σχολιάζει: «Ήταν μια συναρπαστική χρονιά κατά την οποία γίναμε μάρτυρες ενός εντυπωσιακάισορροπημένου ανταγωνισμού. Με ούτε λίγο ούτε πολύ δώδεκα ανταγωνιστικούς ελκυστήρες από έντεκα κορυφαίες μάρκες, η πρόκληση ήταν πιο συναρπαστική από ποτέ. Η διαδικασία της αξιολόγησης ξεκίνησε πριν από μήνες και η σημερινή τελετή απονομής των βραβείων σηματοδοτεί την επιτυχή ολοκλήρωση μιας ακόμα έκδοσης, που χαρακτηρίζεται από τη δέσμευση και το πάθος όλων εκείνων που εργάζονται για να φέρουν την εξέλιξη σε αυτόν τον τομέα. Για το λόγο αυτό, θα ήθελα πραγματικά να ευχαριστήσω τους κριτές, αλλά κυρίως τους τέσσερις νικητές».

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία