BACK TO
TOP
Αγροτουρισμός

«Εμπειρία Πηλίου» με μια χαλαρωτική διαμονή σε αρχοντικό περιβάλλον

Η προνομιακή θέση μεταξύ βουνού και θάλασσας, στις πλαγιές του Ανατολικού Πηλίου, στην Αρχοντική Τσαγκαράδα, όπου βρίσκεται ο ξενώνας, τον καθιστά ιδανικό προορισμό για διακοπές όλες τις εποχές του χρόνου.

empeiria_01

88
0

Η σύνθεση του καταπράσινου βουνού με τη γαλάζια θάλασσα του Αιγαίου, με τοπική γαστρονομία «από το κτήμα στο τραπέζι», η αυθεντική σπιτική φιλοξενία, η γνωριμία με τις σμαραγδένιες παραλίες, το φτιαγμένο με φυσικά υλικά πέτρα & ξύλο κτίριο, τα λιθόστρωτα μονοπάτια, οι περιηγήσεις στο δάσος, τα σεμινάρια μανιταρογνωσίας, όλα αυτά και πολλά ακόμη είναι αυτά που χαρακτηρίζουν  την Εμπειρία Πηλίου, που σας προσφέρει ο Ξενώνας ΑΜΑΝΙΤΑ!


Στην ΑΜAΝΙΤΑ οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να ζήσουν βιωματικές δραστηριότητες, με επίκεντρο την τοπική γαστρονομία και την άμεση σύνδεση αυτής με την τροφοσυλλογή και την καλλιέργεια, βοτάνων, χόρτων και λαχανικών σε μικρούς κήπους. Ξεχωριστή η γνωριμία με τα βότανα και τη βοτανολογική παράδοση του Πηλίου, με την τοπική κουλτούρα του τσίπουρου, μαθήματα μαγειρικής της σπιτικής Πηλιορείτικης.

Ο Ξενώνας ΑΜΑΝΙΤΑ αξιοποιώντας τη θέση του στην Τσαγκαράδα, πάνω στο δίκτυο των μονοπατιών, ανάλογα με την εποχή, οργανώνει μια σειρά από δραστηριότητες.

Πεζοπορία

Το Πήλιο είναι ο παράδεισος των πεζοπόρων, καθώς αφενός η εγγύτητα βουνού και θάλασσας και αφετέρου το καταπράσινο περιβάλλον με τα μεγάλα δένδρα και τα αρχαία μονοπάτια, έχουν να προσφέρουν πολλές διαδρομές για όλες τις ηλικίες και με ποικίλους βαθμούς δυσκολίας.

Στην περιοχή γύρω από τον ξενώνα, οι διαμένοντες μπορούν να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες με πολλές ακόμα δραστηριότητες όπως δοκιμή κρασιού σε οινοποιεία, ιππασία, αναρρίχηση, canoying, καταδύσεις και επισκέψεις σε διάφορους αρχαιολογικούς χώρους και Μουσεία.

Μανιταροεξορμήσεις

Από την πρώτη μέρα λειτουργίας του Ξενώνα ΑΜΑΝΙΤΑ, τον Οκτώβριο του 2006, οι ιδιοκτήτες διοργανώνουν με επιτυχία κυνήγι μανιταριών, που συνεχίζεται με μανιταροτσιμπούσι. Από τότε κάθε Ιούνιο και φθινόπωρο με μία περιήγηση βαθιά στο δάσος, συνδυάζοντας τη λαχτάρα και την ικανοποίηση του κυνηγιού με τη χαρά της παρέας των φιλοξενούμενών, που έρχονται ειδικά για να ζήσουν την περιπέτεια αυτή.

Αναζήτηση αρωματικών χόρτων, βοτάνων & καρπών

Από την Άνοιξη έως και το Φθινόπωρο το Πήλιο είναι γεμάτο αυτοφυείς ή και καλλιεργούμενους γαστρονομικούς θησαυρούς.

Φιλοξενία

Ευρύχωρες υποδομές διαμονής που συνδυάζουν το παραδοσιακό στοιχείο με τους πετρόχτιστους τοίχους και τις ανέσεις σύγχρονων καταλυμάτων με θέα στο βουνό και το Αιγαίο . Επίσης, μεταξύ των σπιτιών βρίσκεται μια μεγάλη αυλή πνιγμένη στα τοπικά λουλούδια και βότανα με άνετο καθιστικό, για χαλάρωση με καφέ ή ποτό μέσα στο πράσινο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον ξενώνα ΑΜΑΝΙΤΑ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: https:www.amanita.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία