BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Ιδιώτης επενδυτής στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Δαμασίου

Με πρωτοβουλία του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην κατεύθυνση της οριστικής διευθέτησης της οικονομικής εκκρεμότητας του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δαμασίου προς την πρώην Αγροτική Τράπεζα, με όλες τις πλευρές, εκπροσώπους του ειδικού εκκαθαριστή της πρώην Αγροτικής Τράπεζας, ιδιώτη επενδυτή και του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δαμασίου να έρχονται σε συμφωνία, ώστε εντός του επόμενου μήνα να ολοκληρωθεί και το τυπικό σκέλος της υπόθεσης.

agrotikosynetairismosdamasiou

7
0

Η έναρξη της επένδυσης στην ευρύτερη περιοχή του Δαμασίου, από ιδιώτη επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στον χώρο των αποσταγμάτων και έχει ήδη παρουσία στην περιοχή, σε συνεργασία με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Δαμασίου θα αφορά την κατασκευή αποσταγματοποιείου για την απορρόφηση σημαντικών ποσοτήτων σταφυλιών και την παρασκευή οινοπνευματώδους προϊόντος, όπως μεταφέρεται.

Η επένδυση, σύμφωνα με πληροφορίες του eleftheria.gr, αναμένεται να ξεπεράσει τα δύο εκατ. ευρώ, ενώ θα γίνει στην περιοχή των αμπελώνων του Δαμασίου, εκεί όπου καλλιεργούνται περισσότερα από 14.000 στρέμματα οινοποιήσιμου αμπελιού.

Το ρεπορτάζ του eleftheria.gr παρουσιάζει τον συγκεκριμένο επιχειρηματία να απορροφά περί το ένα εκατ. κιλά σταφυλιών από την περιοχή του Δαμασίου, ενώ συνολικά η ποσότητα από την επαρχία Τυρνάβου φθάνει τα 5 εκατ. κιλά.

Κόκκαλης: Νέα δεδομένα

Μετά το πέρας της συνάντησης ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης δήλωσε: «Οι προσπάθειές μας για εξεύρεση οριστικής λύσης στην οικονομική εκκρεμότητα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δαμασίου απέναντι στην πρώην Αγροτική Τράπεζα απέδωσαν καρπούς. Αυτό σημαίνει πως πολύ σύντομα στην περιοχή ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση μιας σημαντικής επένδυσης εκατομμυρίων ευρώ. Μία επένδυση που θα φέρει στο Δαμάσι μία νέα μονάδα απόσταξης, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, θα αυξήσει την απορροφηθείσα ποσότητα σταφυλιών και οι παραγωγοί θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν ανταγωνιστικές τιμές για το προϊόν τους. Από την άλλη βέβαια, πρέπει να δούμε και την προοπτική ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, ενός τοπικού προϊόντος με ισχυρή παρουσία στην αγορά, αλλά και της ανάπτυξης του οινοτουρισμού, καθώς το νέο αποσταγματοποιείο θα είναι επισκέψιμο. Αγκαλιάσαμε από την πρώτη στιγμή αυτή την προσπάθεια, την πιστέψαμε, κάναμε μαζί το μεγάλο βήμα και θα είμαστε σθεναροί συμπαραστάτες μέχρι την ολοκλήρωση της υλοποίησής της. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, τον ειδικό εκκαθαριστή της πρώην ΑΤΕ, τον ιδιώτη επενδυτή και προπαντός τους αγρότες του Δαμασίου που δείχνουν τον δρόμο προς την ανάπτυξη και την ευημερία, μέσα από αυτό που εμείς σε κάθε ευκαιρία επισημαίνουμε: Την ανάγκη του υγιούς συνεταιρίζεσθαι σ’ ένα διαρκώς ανταγωνιστικότερο διεθνές περιβάλλον».




Πηγή: eleftheria.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία