Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες από χαλαζόπτωση στα Φάρσαλα

Χαλάζι «σάρωσε» μέσα σε λίγα λεπτά καλλιέργειες στον Δήμο Φαρσάλων, σκορπώντας αγανάκτηση για τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς σε Φαρσαλινούς αγρότες. Η κακοκαιρία εξελίχθηκε το Σάββατο το απόγευμα προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημιές σε προχωρημένες καλλιέργειες βαμβακιού, καλαμποκιού και βιομηχανικής ντομάτας.

ΧΑΛΑΖΙ1-600x381

496
0
Συγκεκριμένα, ξεκίνησε ο καιρός το καταστροφικό του πέρασμα, το μεσημέρι του Σαββάτου προερχόμενο από τα βόρεια τμήματα του νομού Λάρισας (Όλυμπο) και κατευθύνθηκε στα νότια τμήματα, με έντονη βροχόπτωση και δυνατό αέρα σε όλη την επαρχία Φαρσάλων.Το επίκεντρο της κακοκαιρίας εντοπίστηκε στα ανατολικά του Δήμου Φαρσάλων και συγκεκριμένα στην περιοχή “Όρμάν Μαγούλα” του Κάτω Δασολόφου, σαρώνοντας ουσιαστικά μέσα σε λίγα λεπτά καλλιέργειες, με χαλάζι σε μέγεθος καρυδιού, το οποίο πέρασε και από περιοχές καλλιεργειών που συνορεύουν με την Αμπελιά Φαρσάλων και ολοκλήρωσε το καταστροφικό του πέρασμα, λίγο πιο νότια στο Καστράκι, χτυπώντας αρκετά στρέμματα βαμβακιού, καλαμποκιού και βιομηχανικής ντομάτας. Ο δυνατός αέρας επίσης προκάλεσε αρκετές ζημιές σε δέντρα της περιοχής, ενώ το νερό ξεπέρασε τα 30 χιλιοστά σε διάστημα 20 λεπτών.

Άμεσες και δίκαιες αποζημιώσεις στους χαλαζόπληκτους αγρότες ζητά ο Δήμος Φαρσάλων

Αυτοψία σε πληγείσες από τα ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών καλλιέργειες, πραγματοποίησε τη Δευτέρα κλιμάκιο του Δήμου Φαρσάλων, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του ΕΛΓΑ.
Το κλιμάκιο αποτελούνταν από τον δημοτικό σύμβουλο και υπεύθυνο Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Φαρσάλων κ. Δημήτρη Γούσια, τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Παναγιώτη Καλφούντζο, τον διευθυντή του ΕΛΓΑ κ. Μιχάλη Λιόντο και τον επόπτη του ΕΛΓΑ κ. Γιώργο Σαμαρά.

Από τις πρώτες εκτιμήσεις προκύπτει πως η ζημιά αφορά σε περισσότερα από 4000 στρέμματα με επίκεντρο περιοχές της δημοτικής ενότητας Πολυδάμαντα, αλλά και προς την δημοτική ενότητα Ναρθακίου (Καστράκι).
Επλήγησαν κυρίως καλλιέργειες βαμβακιού, βιομηχανικής ντομάτας, καλαμποκιού, ηλίανθου και λαχανικών.
Ήδη από το πρωί της Τρίτης ο δήμος Φαρσάλων προχώρησε στην απαιτούμενη αναγγελία της ζημιάς και ξεκίνησε άμεσα η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων από τους πληγέντες αγρότες.

«Δυστυχώς η φετινή χρονιά επιφύλασσε αρκετές δυσάρεστες εκπλήξεις στους αγρότες της επαρχίας Φαρσάλων, παράλληλα με τη γενικότερα δυσμενή οικονομικά κατάσταση που επέφερε η πανδημία. Ως δήμος Φαρσάλων προχωρήσαμε άμεσα τις διαδικασίες από την πλευρά μας, ώστε το ταχύτερο δυνατό να αποζημιωθούν με δικαιοσύνη οι αγρότες» δήλωσε ο υπεύθυνος Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Φαρσάλων κ. Δημήτρης Γούσιας.

thessaliatv και eleftheria

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία