Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Γνώμες

Ανοδική αντίδραση στο βαμβάκι μετά την πρόβλεψη των αμερικάνικων εκτάσεων

Η εμπορική αντιπαράθεση μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ, η οποία προκάλεσε και τις πρόσφατες μαζικές πωλήσεις στο χρηματιστήριο αξιών της Νέας Υόρκης, δεν επηρέασε ιδιαίτερα το βαμβάκι το οποίο μάλιστα αντέδρασε ανοδικά από την πρόσφατη διόρθωση.

Μοναδική παραφωνία για το βαμβάκι η ισοτιµία του δολαρίου

3
0

Σύμφωνα με την έκθεση πρόβλεψης καλλιεργούμενων εκτάσεων του USDA, θα αυξηθούν μεν τα στρέμματα (+ 7% από το 2017), εντούτοις οι αναλυτές ανέμεναν υψηλότερο ποσοστό και ως αποτέλεσμα η αγορά αντέδρασε ανοδικά. 

Η ελληνική αγορά

Ολοκληρώθηκε το πρώτο κύμα προπωλήσεων της νέας σοδειάς και απ’ ότι φαίνεται οι εκκοκκιστές θα αναμένουν πρώτα να αποτιμήσουν την αύξηση των στρεμμάτων, μόλις σπείρουν οι παραγωγοί, και ανάλογα να αποφασίσουν για τυχόν νέες πωλήσεις.

Αναφορικά με τα φετινά αποθέματα λόγω και των Πασχαλινών ημερών δεν ακούγονται νέες πράξεις.  Να σημειωθεί ότι η νέα σοδειά φαίνεται πιο υποσχόμενη για τους διεθνείς οίκους και γι’ αυτό πρόσφατα αύξησαν τη θέση τους στο ελληνικό προϊόν, πληρώνοντας μέχρι τα 7 σεντς ανά λίμπρα πάνω από τις αντίστοιχες τιμές Δεκεμβρίου ‘18 για λευκές ποιότητες με καλά χαρακτηριστικά.

Γιάννης Παπαδογιάννης

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία