BACK TO
TOP
Γνώμες

Άκαρπη η αύξηση βάσης στο βαμβάκι

Σε πολύ στενό εύρος, µεταξύ 72-73 σεντς ανά λίµπρα, κινείται το βαµβάκι στις τελευταίες συνεδριάσεις αδυνατώντας να λάβει σαφή κατεύθυνση. Οι βασικοί λόγοι αυτής της πλάγιας κίνησης είναι η έλλειψη πληροφόρησης για τις εξαγωγές/πωλήσεις αµερικανικής σοδειάς (λόγω του «shutdown»), αλλά και το θολό τοπίο στον πραγµατικό τερµατισµό του εµπορικού πολέµου.

papadogianis_M

Γιάννης Παπαδογιάννης

6
0

Οι µεγάλοι παίκτες της αγοράς προτιµούν να µην κάνουν κινήσεις, περιµένοντας τις εξελίξεις. Η αβεβαιότητα που επικρατεί µπλοκάρει όλους τους επενδυτές. Θετικό βέβαια είναι πως φαίνεται να έχουν γίνει πολλές πωλήσεις αµερικανικού, χωρίς να γνωρίζουµε πόσες.

Η διεθνής αγορά έχει πληµµυρίσει από φτηνές προσφορές αµερικανικής σοδειάς, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για λίγο χαµηλότερες χρωµατικά ποιότητες. Οι προσφορές αµερικανικού βαµβακιού παραδοτέου στην Άπω Ανατολή είναι µόνο 2 σεντς υψηλότερα από τις αντίστοιχες προσφορές µας, αλλά επί αυτοκινήτου. Η προσπάθεια για κάτι καλύτερο στο πριµ δεν έχει καρποφορήσει για την ώρα, εντούτοις οι εκκοκκιστές αντιστέκονται τονίζοντας πως εφόσον πουλήσουν χαµηλότερα θα γράψουν σηµαντικές ζηµιές. Πάντως, ζήτηση υπάρχει, αλλά δεν γίνονται σηµαντικές δουλειές καθώς οι αγοραστές βρίσκουν τις τιµές µας ακριβές.

*Αναλυτής Εμπορευμάτων

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία