BACK TO
TOP
Γνώμες

Η µάχη των 70 σεντς στα χρηµατιστήρια βάµβακος

Οι χρηµατιστηριακές τιµές παλεύουν να διατηρηθούν πάνω από τα 70 σεντς υπό το σφυροκόπηµα των κερδοσκόπων, οι οποίοι αγνοούν επιδεικτικά κάποια θετικά στοιχεία της φυσικής αγοράς, όπως οι δυνατές πωλήσεις αµερικανικού προϊόντος.

papadogianis_M

Γιάννης Παπαδογιάννης

7
0

Η πρόσφατη έκθεση παγκόσµιας προσφοράς/ζήτησης βάµβακος χαρακτηρίστηκε ως ελαφρά πτωτική καθώς µείωσε την κατανάλωση, ενώ στην πρώτη εκτίµηση σπόρων ανακοινώθηκε αύξηση των εκτάσεων για την καλλιέργεια βάµβακος. Τα µηνύµατα από τη Βραζιλία είναι εξαιρετικά αισιόδοξα για την επερχόµενη παραγωγή τους, όπου αναµένεται σοδειά ρεκόρ 2,5 εκατ. τόνων. 


Το χρηµατιστήριο έχει πιεστεί σηµαντικά και φυσικά η πλειονότητα των αγοραστών αλλά και πωλητών έχει κάνει πίσω µέχρι να φανούν σηµάδια ισορροπίας. Εξακολουθούν να σηµειώνονται κάποιες µικρές πωλήσεις στην Τουρκία, που επέστρεψε δυναµικά από την αρχή του έτους, στα επίπεδα των 75 σεντς ανά λιµπρα µε άµεσες φορτώσεις, επίπεδα τα οποία σαν βάση (πριµ) θεωρούνται καλά, αλλά σαν απόλυτη τιµή µη υποσχόµενα. Εν τω µεταξύ οι προσφορές έχουν γίνει δυσκολότερες καθώς η πίεση του χρηµατιστηρίου έχει φέρει τις τιµές σε µη ελκυστικά επίπεδα. Το µόνο θετικό είναι η ενδυνάµωση του δολαρίου.

*Αναλυτής Εμπορευμάτων

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία