Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Γνώμες

Εφιαλτική εβδομάδα για το βαμβάκι

Έντονα πτωτικά κινήθηκε η αγορά στις τελευταίες συνεδριάσεις, φτάνοντας κοντά στα 65 σεντς ανά λίµπρα για τα συµβόλαια Ιουλίου. Οι απώλειες που σηµειώθηκαν από τις αρχές του µήνα είναι περίπου 10 σεντς ανά λίµπρα ή αλλιώς 19 λεπτά το κιλό στο εκκοκκισµένο.

papadogianis_M

Γιάννης Παπαδογιάννης

3
0

Κυρίαρχη αιτία της πτώσης είναι η άσχηµη πορεία των διαπραγµατεύσεων µεταξύ ΗΠΑ-Κίνας και η επιβολή νέων δασµών εκατέρωθεν. Πλέον το χρηµατιστήριο δείχνει σηµάδια αντίδρασης µε βοήθεια από τη ζήτηση στη φυσική, η οποία ήταν έντονη, αλλά σε ανταγωνιστικά επίπεδα, κατά τη διάρκεια της πτώσης.

Η ζήτηση για ίνα έχει αυξηθεί σηµαντικά, καθώς οι κλώστες θεωρούν αυτή την πτώση ως µια ευκαιρία για αγορές τόσο για τη φετινή όσο και για τη νέα σοδειά. Βέβαια το θέµα είναι πως παρά τις χρηµατιστηριακές απώλειες δεν πιάνεται κάποιο αυξηµένο πριµ επί του χρηµατιστηρίου, καθώς ο ανταγωνισµός µε άλλες σοδειές (βραζιλιάνικα) εξακολουθεί να υφίσταται. Ως αποτέλεσµα, σηµειώθηκαν νέες προπωλήσεις στα 3-3,5 σεντς ανά λίµπρα πάνω από τις τιµές ∆εκεµβρίου ‘19. ∆εν χωρά αµφιβολία ότι το µέγεθος της πτώσης έχει προκαλέσει σοκ και ανησυχία στον κλάδο των βαµβακοπαραγωγών.

*Αναλυτής Εμπορευμάτων

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία