Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Γνώμες

Αυξάνονται οι προπωλήσεις βάµβακος

Η νευρικότητα στο χρηµατιστήριο συνεχίζεται και η αγορά δεν δείχνει ακόµα σαφή κατεύθυνση. Κυρίως µεταβάλλεται βάσει των καιρικών συνθηκών στις ΗΠΑ και τις επιπλοκές που µπορεί να φέρουν στο βαµβάκι αλλά και σε άλλα ανταγωνιστικά εµπορεύµατα.

papadogianis_M

Γιάννης Παπαδογιάννης

320
0

Παράλληλα ο ντόρος που εξακολουθεί γύρω από το θέµα του εµπορικού πολέµου µόνο καλό δεν κάνει στην αγορά, καθώς υπενθυµίζει τη δυσκολία που µπορεί να έχουν τα αµερικανικά βαµβάκια στην πώληση. Το θετικό είναι πως αρκετά κλωστήρια έχουν προβεί σε αγορές για µελλοντικές φορτώσεις, κατά κάποιον τρόπο γυρνώντας την πλάτη στην αβεβαιότητα των καιρών.

 

Ελληνική Αγορά
Παρά τη χρηµατιστηριακή µεταβλητότητα, οι προπωλήσεις της νέας σοδειάς αυξάνονται µε καλούς ρυθµούς και δεν είναι λίγοι όσοι πιστεύουν πως πλέον έχουµε ξεπεράσει τους 40.000 τόνους. Οι πωλήσεις για ανοιχτά συµβόλαια και λευκές ποιότητες σηµειώνονται κυρίως µεταξύ 3-3,5 σεντς ανά λίµπρα πάνω από τις τιµές ∆εκεµβρίου ‘19. ∆ηλαδή η αποκαλούµενη βάση (πριµ) επί των χρηµατιστηριακών τιµών έχει µειωθεί σε σχέση µε την ίδια εποχή πέρυσι κατά περίπου 2,5-3 σεντς ανά λίµπρα. Σχετικά µε τις εκτάσεις φαίνεται πως είναι αυξηµένες, εντούτοις η σοδειά δείχνει για την ώρα όψιµη και αυτό έχει ένα ρίσκο.


*Αναλυτής Εμπορευμάτων

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία