BACK TO
TOP
Γνώμες

Ανοδική αντίδραση στο βαµβάκι

Μία µικρή ανακοίνωση του προέδρου Τραµπ στα κοινωνικά δίκτυα ήταν αρκετή για να δώσει έναν τόνο αισιοδοξίας στο γνωστό θέµα του εµπορικού πολέµου ΗΠΑ και Κίνας.

papadogianis_M

Γιάννης Παπαδογιάννης

3
0

Συγκεκριµένα φαίνεται πως θα υπάρξει συνάντηση των δύο προέδρων την επόµενη εβδοµάδα ενόψει της συνάντησης των G-20, ώστε να επανεκκινηθούν οι διαπραγµατεύσεις. Φυσικά αυτά τα νέα, σε συνδυασµό µε την οψιµότητα της αµερικανικής σοδειάς, προκάλεσε την ανοδική αντίδραση του χρηµατιστηρίου από τα χαµηλά των 65 σεντς ανά λίµπρα. Παράλληλα, τα κλωστήρια είναι δραστήρια και προσπαθούν να προαγοράσουν ποσότητες νέας σοδειάς.

 

Οι προπωλήσεις συνεχίζονται µεν αλλά µε πιο αργούς ρυθµούς. Μεσολάβησε και το τριήµερο του Αγίου Πνεύµατος, όπου παραδοσιακά οι διαπραγµατεύσεις αναβάλλονται για αργότερα. Κάποιοι εµπορικοί οίκοι είναι εν δυνάµει αγοραστές, χωρίς όµως να βιάζονται να αυξήσουν τη θέση τους στο ελληνικό βαµβάκι και είναι διατεθειµένοι να πληρώσουν γύρω στα 3,5 σεντς ανά λίµπρα πριµ επί του χρηµατιστηρίου. Παράλληλα οι εκκοκκιστές προσπαθούν να τραβήξουν την βάση (πριµ) επί των χρηµατιστηριακών τιµών ψηλότερα, χωρίς όµως ιδιαίτερη επιτυχία, καθώς στην παγκόσµια αγορά εξακολουθούν να υπάρχουν ανταγωνιστικότερες σοδειές.

*Αναλυτής Εμπορευμάτων

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία