BACK TO
TOP
Γνώμες

Προς σταθερότηρα οδεύει το βαµβάκι

Οι συνεδριάσεις στην αρχή της εβδοµάδας ήταν ήπιες και χαµηλού τζίρου, καθώς η αγορά ανέµενε νέα από τη σύνοδο των G-20 αλλά και ενηµέρωση όσον αφορά τις εκτάσεις βάµβακος στις ΗΠΑ. Το USDA ανακοίνωσε κάποια προβλήµατα στο Τέξας, ενώ οι καιρικές συνθήκες δεν είναι καλές. Στην Ινδία οι µουσώνες ακόµα δεν είναι επαρκής για τη βαµβακοκαλλιέργεια.

papadogianis_M

Γιάννης Παπαδογιάννης

9
0

Εν τω µεταξύ κυκλοφορεί η άποψη πως το µεγαλύτερο κοµµάτι της διένεξης µεταξύ ΗΠΑ-Κίνας έχει λυθεί και πως µένουν µικρότερα ζητήµατα πλέον. Αυτό τόνωσε την αγορά, αν και οι αναλυτές µένουν επιφυλακτικοί ως προς τις ανακοινώσεις και αναµένουν τελικές λύσεις.

Οι προπωλήσεις συνεχίζονται στην ελληνική αγορά µεν, αλλά µε πιο αργούς ρυθµούς. Το πριµ που πληρώνεται για τα ανοιχτά συµβόλαια κυµαίνεται µεταξύ 3-3,5 σεντς ανά λίµπρα πάνω από τις αντίστοιχες τιµές ∆εκεµβρίου ’19, δηλαδή κοντά στα 70 σεντς ανά λίµπρα. Οι περισσότεροι εµπορικοί οίκοι που πληρώνουν αυτά τα επίπεδα, έχουν ήδη πουλήσει σε κλωστήρια νέα σοδειά και το κάνουν για να καλύψουν υποχρεώσεις τους. ∆ιαφορετικά για απλή νέα θέση στο ελληνικό βαµβάκι, αυτές οι τιµές εµπεριέχουν ρίσκο και δεν προσελκύουν ενδιαφέρον. Σε αντίστοιχα επίπεδα κλείστηκε και ο πρώτος διαγωνισµός της Αιγύπτου για 1.000 τόνους νέας σοδειάς.

*Αναλυτής Εμπορευμάτων

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία