BACK TO
TOP
Γνώμες

Η αγορά βάµβακος δοκιµάζει τα χαµηλά της

Η αγορά δοκιµάζει τα χαµηλά της, χάνοντας σε µία εβδοµάδα περίπου 5 σεντς ανά λίµπρα. ∆εν µπορούµε να ισχυριστούµε πως υπάρχουν εµφανείς θεµελιώδη λόγοι που πίεσαν τις τιµές, παρά µόνο ένας συνδυασµός µικροπαραγόντων και το σίριαλ περί µείωσης των επιτοκίων στις ΗΠΑ.

papadogianis_M

Γιάννης Παπαδογιάννης

7
0

Μεγάλα κερδοσκοπικά κεφάλαια βγήκαν από τις θέσεις τους πουλώντας συµβόλαια, επισηµαίνεται δε πως η παγκόσµια κατανάλωση θα είναι µικρότερη της αναµενόµενης. Υπάρχει και η αντίδραση της φυσικής αγοράς µε τους κλώστες να βγαίνουν αγοραστές ώστε να επωφεληθούν της πρόσφατης πτώσης.


Όσο το χρηµατιστήριο δοκίµαζε τα χαµηλά του, στο εσωτερικό έγινε µια προσπάθεια να αυηθεί το πριµ για ανοιχτά συµβόλαια πιο κοντά στα 4 σεντς/λίµπρα επί των χρηµατιστηριακών τιµών. Προσπάθεια που πέτυχε µερικώς. Η πλειονότητα των εµπορικών οίκων προτίµησε πληρώνοντας λίγο παραπάνω σε σχέση µε προηγούµενες εβδοµάδες να προαγοράσει ακόµα και λίγο υποδεέστερες ποιότητες δίνοντας 1 σεντ χαµηλότερα, παρά να αυξήσει τις προσφορές της για τα λευκά βαµβάκια. Σχετικά µε τη σοδειά, η σφοδρή χαλαζόπτωση στα µέσα της εβδοµάδας προκάλεσε σηµαντικές ζηµιές σε χωράφια της Ροδόπης. 


*Αναλυτής εμπορευμάτων

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία