BACK TO
TOP
Εταιρικά Νέα

Μετασχηματισμός της αλυσίδας αξίας προϊόντων ιχθυοκαλλιέργειας το Biotrails

Η ΕΛΟΠΥ φιλοξένησε 16-18 Ιανουαρίου τη Γενική Συνέλευση του προγράμματος Biotrails στην Ελλάδα.

3__Biotrails__1_

45
0

H συστηματική συμμετοχή της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) σε διεθνή προγράμματα που προάγουν την ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια, αντιπροσωπεύει τον πυρήνα της δέσμευσής μας για την προώθηση της βιώσιμης ιχθυοκαλλιέργειας, διαμορφώνοντας ένα μέλλον που συνδυάζει αποτελεσματικότητα, καινοτομία και σεβασμό προς το περιβάλλον. Στο πλαίσιο αυτό η ΕΛΟΠΥ φιλοξένησε στην Ελλάδα τη φετινή γενική συνέλευση Biotrails από τις 16 έως τις 18 Ιανουαρίου, ένα σημαντικό συνέδριο που αποτελεί μέρος του προγράμματος Horizon Europe.

Το BIOTRAILS είναι ένα έργο που στοχεύει στη δημιουργία γνώσης και στην ανάπτυξη εργαλείων που θα εμπνεύσουν και θα επιταχύνουν μετασχηματιστικές αλλαγές που σχετίζονται με τη βιοποικιλότητα στην κοινωνία μας. 

Το έργο αποβλέπει στην καλύτερη κατανόηση της σχέσης μεταξύ της κλιματικής αλλαγής, της βιοποικιλότητας και της κοινωνίας εξετάζοντας παράλληλα και παράγοντες που μπορούν να οδηγήσουν σε αλλαγές που αποσκοπούν σε ένα πιο δίκαιο και βιώσιμο μέλλον. Στο έργο συμμετέχουν ερευνητικά ιδρύματα και παραγωγοί από την Ευρώπη, τη Λατινική Αμερική και την Αφρική, με την ΕΛΟΠΥ και το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο να εκπροσωπούν την Ελλάδα.

Μέρος του προγράμματος ήταν και η επίσκεψη σε μονάδα Ιχθυοκαλλιέργειας, προσφέροντας στους συμμετέχοντες μια πρακτική εμπειρία στον τομέα.

Το έργο BIOTRAILS αποτελεί ένα βήμα προς μια κατεύθυνση για ένα πιο βιώσιμο μέλλον, στοχεύει να εμπνεύσει και να επιταχύνει τη μετασχηματιστική αλλαγή που σχετίζεται με τη βιοποικιλότητα στις αλυσίδες αξίας τεσσάρων επιλεγμένων παραγωγών αγαθών   στις οποίες ανήκει και η  Ιχθυοκαλλιέργεια.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία