BACK TO
TOP
Εταιρικά Νέα

Ο Gerrit Marx νέος διευθύνων σύμβουλος της CNH

Η CNH Industrial N.V. (NYSE:CNHI) ανακοίνωσε τον διορισμό του Gerrit Marx στην θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου με ισχύ την 1η Ιουλίου 2024. Διαδέχεται τον Scott Wine, του οποίου το αίτημα να αποχωρήσει από την Εταιρεία στο τέλος του τρέχοντος τριετούς κύκλου επιχειρηματικού σχεδίου, έχει γίνει αποδεκτό από το Δ.Σ.

Gerrit-Marx

13
0

Ο Gerrit Marx επανέρχεται στην CNH από τον όμιλο Iveco, όπου ως Διευθύνων Σύμβουλος ηγήθηκε της πορείας της εν λόγω εταιρείας προς μια νέα εποχή συνδεσιμότητας, ενσωματώνοντας τις πιο πρόσφατες ψηφιακές τεχνολογίες και τεχνολογίες δεδομένων με την προσφορά προϊόντων της Iveco. Έχει επίσης προεδρεύσει της επιχείρησης κινητήρων της Iveco επιβλέποντας τη μετάβασή της σε εναλλακτικά συστήματα κίνησης. Πριν ενταχθεί για πρώτη φορά στο CNH τον Ιανουάριο του 2019, ο Marx εργάστηκε για 20 χρόνια σε υψηλές θέσεις στις McKinsey, Daimler Trucks και Bain Capital, ζώντας στη Βραζιλία, την Κίνα, την Ευρώπη και την Ιαπωνία.

Κατά τη διάρκεια των τριών και πλέον ετών της θητείας του Wine ως Διευθύνων Σύμβουλο, η CNH έχει μετατραπεί σε καθαρό παιχνίδι στον τομέα της γεωργίας και των κατασκευών μετά την απόσχιση του Ομίλου Iveco και είναι πλέον εισηγμένη αποκλειστικά στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Μεταξύ των επιτευγμάτων του, ο κ. Wine πέτυχε τρία συνεχόμενα χρόνια εσόδων ρεκόρ και περιθωρίων EBIT, ενώ επέβλεπε τη βελτιωμένη απόδοση του τομέα Γεωργίας της Εταιρείας, την ανάκαμψη του τομέα των Κατασκευών και την εξαγορά της Raven Industries το 2021, της επιχείρησης τεχνολογίας γεωργίας ακριβείας. Σε αυτήν την περίοδο η Εταιρεία έχει υπερδιπλασιάσει τις δαπάνες της για Ε&Α, έχει ξεκινήσει φιλόδοξες πρωτοβουλίες βελτίωσης του περιθωρίου κέρδους και ενίσχυσης της αξίας και μέχρι τον Μάιο του 2024 θα έχει επιστρέψει περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια δολάρια στους μετόχους με τη μορφή μερισμάτων και επαναγορών μετοχών.

Η πρόεδρος του CNH, Suzanne Heywood σχολίασε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τον Gerrit πίσω στο CNH ως CEO. Ανυπομονούμε να φέρει την ίδια ενέργεια και εστίαση που έδειξε τόσο αποτελεσματικά όταν ηγήθηκε της Iveco, στο νέο του ρόλο σε μια εποχή που η CNH οδεύει προς την τρέχουσα τελική πτώση της αγοράς με έμφαση στη διαχείριση του αποθέματος και του κόστους, στην επέκταση των περιθωρίων κέρδους και αξιοποιώντας πλήρως τις δυνατότητες της νεοσύστατης στοίβας τεχνολογίας. Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον Scott Wine για την ηγεσία του και τη σημαντική συνεισφορά του στην πρόοδο του CNH αυτά τα χρόνια και του εύχομαι καλή επιτυχία στις μελλοντικές του προσπάθειές».

Με τον διορισμό του κ. Marx ως νέου Διευθύνοντος Συμβούλου της Εταιρείας να τίθεται σε ισχύ την 1η Ιουλίου 2024, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι η προγραμματισμένη για τις 21 Μαΐου 2024 παρουσίαση της Ημέρας Επενδυτών θα αναβληθεί για μεταγενέστερη ημερομηνία, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στον κ. Marx να ηγηθεί του σχεδιασμού και των στόχων της εταιρείας για την επόμενη φάση της ανάπτυξής της. Εν τω μεταξύ, τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου της Εταιρείας θα παρουσιαστούν, όπως είχε προγραμματιστεί, σε τηλεδιάσκεψη στις 2 Μαΐου 2024 από τον Scott Wine, ο οποίος θα συνεχίσει ως Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας μέχρι το τέλος Ιουνίου.

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • CNH
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία