Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Εμπορεύματα

Λιγότερα των εκτιµήσεων τα στρέµµατα µε βαµβάκι στις ΗΠΑ

Το αµερικανικό υπουργείο γεωργίας ανακοίνωσε σε έκθεση του για τη νέα σοδειά λιγότερες εκτάσεις µε βαµβάκι από τις αναµενόµενες κι αυτό ενίσχυσε τη χρηµατιστηριακή αγορά.

papadogianis_M_3_8

Γιάννης Παπαδογιάννης

133
0

Συγκεκριµένα από πέρυσι έχουµε µείωση στρεµµάτων κατά 11%, ενώ σε σχέση µε τις αρχικές εκτιµήσεις 9% κάτω. Ως αποτέλεσµα οι τιµές ∆εκεµβρίου ‘20 πλησίασαν τα 63 σεντς, επίπεδα που είχαν να πιάσουν από τον Νοέµβριο ‘19. Από την άλλη µεριά υπάρχει ένα φρένο στην αγορά λόγω κορωνοϊού. Τα κλωστήρια δεν επέστρεψαν στην παλιά τους κατανάλωση και τα µηνύµατα από τη φυσική αγορά εξακολουθούν να εµπνέουν ανησυχία.  

Η άνοδος του χρηµατιστηρίου φυσικά και τονώνει το ηθικό της αγοράς και διευκολύνει τις νέες, έστω λιγοστές, προπωλήσεις της νέας σοδειάς. Το πριµ επί του χρηµατιστηρίου κυµαίνεται στα 2 σεντς ανά λίµπρα πάνω από τις τιµές ∆εκεµβρίου ‘20 και µε τις τιµές κοντά στα 63 σεντς ανά λίµπρα έχουν αρχίσει κάποιες σκέψεις για φιξάρισµα τιµών. Είναι ευδιάκριτο πως η φυσική αγορά δεν συµβαδίζει ανάλογα µε τη θετική πορεία του χρηµατιστηρίου και αρκετοί φοβούνται τη διόρθωση. Αναφορικά µε την πορεία της καλλιέργειας φαίνεται να είµαστε δύο εβδοµάδες όψιµοι.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία