BACK TO
TOP
Αγελαδοτροφία

Φυλλορροεί ο ΣΕΚ μετά και την αποχώρηση αγελαδοτρόφων ΕΦΧΕ

Την αποχώρησή της από τον Σύνδεσμο Ελληνικής Κτηνοτροφάς ανακοίνωσε η Ένωση φυλής Χολστάιν Ελλάδας, αποδίδοντας την απόφαση αυτή στη μηδενική εκπροσώπηση του κλάδου της ελληνικής αγελαδοτροφίας και κατ’ επέκταση στην έλλειψη δυναμικής υποστήριξης των ζητημάτων που τον απασχολούν.

Holstein-new_2

31
0

 Με έγγραφο που αποστέλλει στον ΣΕΚ και κοινοποιεί στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης εξηγεί τους λόγους της απόσχισης της από τον Σύνδεσμο, γνωστοποιώντας παράλληλα την πρόθεσή της για κάλυψη αυτού του κενού με ανεξάρτητη δράση. «Είμαστε υποχρεωμένοι να παραιτηθούμε από μέλος του Σ.Ε.Κ. και να προχωρήσουμε σε ανεξάρτητη δράση, προκειμένου να είμαστε σε θεσμική θέση να απαντήσουμε με επάρκεια στα φλέγοντα και ιδιαίτερης φύσης ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο της γαλακτοπαραγωγού αγελαδοτροφίας» αναφέρει χαρακτηριστικά το έγγραφο.

«Άμεσος στόχος μας είναι να αιτηθούμε από την ηγεσία του ΥπΑΑΤ τη συμμετοχή της Ένωσης Φυλής Χολστάιν Ελλάδας σε όλους τους σχετικούς οργανισμούς του, προκειμένου να υπάρχει ουσιαστική και αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση των Ελλήνων παραγωγών αγελαδινού γάλακτος» καταλήγει η ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΦΧΕ, Ηλίας Κοτόπουλος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΦΧΕ

Η Ένωση Φυλής Χολστάιν Ελλάδας με απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου αποχωρεί από τον Σύνδεσμο Ελληνικής Κτηνοτροφίας. Βασικό ρόλο στην απόφαση αυτή έπαιξε ότι θεωρούμε ότι πλέον ο κλάδος της ελληνικής γαλακτοπαραγωγού αγελαδοτροφίας δεν έχει την εκπροσώπηση, που θα έπρεπε με αποτέλεσμα τα προβλήματα να συσσωρεύονται. Οι όποιες αλλαγές για μείζονα θέματα του κλάδου, που αφορούν στο ελληνικό φρέσκο γάλα, στο γιαούρτι, στα σχέδια βελτίωσης, στις περιβαλλοντικές δεσμεύσεις με τη νέα ΚΑΠ γίνονται ερήμην μας ή εν αγνοία μας. Ενημερώνουμε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τους αρμόδιους των κομμάτων και περιμένουμε να ανταποκριθούν άμεσα, ζητώντας πλέον ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη, που του αναλογεί, για τα συσσωρευμένα προβλήματα του κλάδου. 

 

Το έγγραφο της αποχώρησης της ΕΦΧΕ από τον ΣΕΚ

Με το παρόν έγγραφο, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την απόφαση αποχώρησης της Ένωσης Φυλής Χολστάιν Ελλάδας (Ε.Φ.Χ.Ε.) από τον Σύνδεσμο Ελληνικής Κτηνοτροφίας (Σ.Ε.Κ.).

Είναι φανερό ότι κύρια προτεραιότητα του Σ.Ε.Κ., όπως προκύπτει και από τα θέματα που προωθούνται στην εκάστοτε πολιτική ηγεσία του ΥπΑΑΤ, είναι ο κλάδος της αιγοπροβατοτροφίας ενώ η ενασχόλησή του με ζητήματα του κλάδου της γαλακτοπαραγωγού αγελαδοτροφίας, την οποία και εκπροσωπούμε, είναι μηδενική. Ενδεικτική, είναι η παντελής απουσία επικοινωνίας και ενημέρωσης από μέρους του Σ.Ε.Κ. για θέματα του χώρου μας.

Για τους λόγους αυτούς, είμαστε υποχρεωμένοι να παραιτηθούμε από μέλος του Σ.Ε.Κ. και να προχωρήσουμε σε ανεξάρτητη δράση, προκειμένου να είμαστε σε θεσμική θέση να απαντήσουμε με επάρκεια στα φλέγοντα και ιδιαίτερης φύσης ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο της γαλακτοπαραγωγού αγελαδοτροφίας. Άμεσος στόχος μας είναι να αιτηθούμε από την ηγεσία του ΥπΑΑΤ τη συμμετοχή της Ένωσης Φυλής Χολστάιν Ελλάδας σε όλους τους σχετικούς οργανισμούς του, προκειμένου να υπάρχει ουσιαστική και αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση των Ελλήνων παραγωγών αγελαδινού γάλακτος.

 

Για την Ε.Φ.Χ.Ε.,

Με εκτίμηση,

Ο πρόεδρος ΤΟΥ Δ.Σ.

 

Ηλίας Κοτόπουλος

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία