Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Αγελαδοτροφία

Στηρίξτε το ντόπιο γάλα προτρέπουν καταναλωτές οι αγελαδοτρόφοι

Μεγαλύτερη φροντίδα της Πολιτείας για την ομαλή εξέλιξη της πρωτογενούς παραγωγής και στήριξη από τους Έλληνες καταναλωτές για τα εγχώρια αγροτικά προϊόντα, ζητούν με ανακοίνωσή τους οι αγελαδοτρόφοι – μέλη της φυλής Χολστάϊν.

300819p909192bryanthomasDSC_2300_2

Γιάννης Πανάγος

77
2

Σημειωτέων ότι το τελευταίο διάστημα εντείνονται οι πληροφορίες που θέλουν τη ζώνη του γάλακτος να διέρχεται νέα φάση αβεβαιότητας, με ορισμένους κρίκους της εγχώριας γαλακτοβιομηχανίας να αξιοποιούν αυτό το περιβάλλον και να προβαίνουν σε μειώσεις των τιμών παραγωγού.   

Η ανακοίνωση της Ένωσης Φυλής Χολστάϊν έχει ως εξής:

Στις δύσκολες ημέρες, που ζούμε, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στους συμπατριώτες μας ότι, εκτός απ’ αυτούς, που μάχονται ηρωικά τον αόρατο εχθρό του κορωνοϊού στην πρώτη γραμμή (γιατροί, νοσηλευτές, κ.α.), υπάρχουν κι εφεδρείες στα μετόπισθεν, που μάχονται σε καθημερινή βάση, αφού η φύση της δουλειάς τους το επιτάσσει, ώστε να επιτελείται απρόσκοπτα ο εφοδιασμός του κόσμου με φρέσκα και ποιοτικά προϊόντα.

Μεταξύ αυτών κι οι Έλληνες κτηνοτρόφοι, οι οποίοι σε δωδεκάωρη τουλάχιστον βάση, όλες τις ημέρες της εβδομάδας, είναι στις εκμεταλλεύσεις τους κι αγωνίζονται για την επιβίωση της επιχείρησής τους και τη διασφάλιση της συνέχειας στη διάθεση φρέσκου γάλακτος, κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων στην ελληνική αγορά.

Οι αντιξοότητες της εποχής καθιστούν την προσπάθειά μας όλο και πιο δυσχερή λόγω της κατακόρυφης ανόδου στις τιμές των πρώτων υλών, που χρησιμοποιούμε (π.χ. σόγια), την ίδια ώρα μάλιστα, που κάποιες γαλακτοβιομηχανίες, προχωρούν σε περαιτέρω μειώσεις της τιμής των παραγωγών, παρά την παρατηρούμενη αύξηση της εσωτερικής κατανάλωσης!

Η πολιτεία, η οποία επί σειρά ετών δεν πήρε τις αποφάσεις, που έπρεπε για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, έρχεται αντιμέτωπη με τον ωμό ρεαλισμό του απρόβλεπτου οικονομικού αντίκτυπου, που έπεται. Η πολυεπίπεδη κρίση, που ακολουθεί τον νέο κορωνοϊό, καταδεικνύει με τον πιο βίαιο τρόπο, την αναγκαιότητα ύπαρξης μιας σχετικής αυτάρκειας στην εθνική παραγωγή.

Αν όχι για τους αυτονόητους λόγους, που προτάσσει το συμφέρον της εθνικής οικονομίας, τουλάχιστον στο πλαίσιο ενός εθνικού σχεδιασμού μετριασμού φαινομένων ελλείψεων, κερδοσκοπίας και διαταραχών στην επισιτιστική ασφάλεια του Έλληνα πολίτη.

Με αίσθημα σεβασμού υποκλινόμαστε στο ηρωικό υγειονομικό προσωπικό της χώρας, αλλά δεν παραβλέπουμε να χειροκροτήσουμε κάθε Ελληνίδα και Έλληνα, που είτε συνεχίζει να εργάζεται είτε τηρώντας στάση υπεύθυνης απομόνωσης, προστατεύει έμπρακτα το δημόσιο συμφέρον. Στους δύσκολους αυτούς καιρούς για όλους μας, απευθύνουμε έκκληση στον Έλληνα καταναλωτή ν’ αντιληφθεί την ανάγκη στήριξης του πρωτογενούς τομέα της χώρας μας και να προμηθεύεται προϊόντα, που είναι 100% ελληνικά και το αναγράφουν στην συσκευασία τους.

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

09-04-2020 12:28Αντώνης Παλαιολόγος

Μήπως θα πρέπει να εξετάσουμε και την περίπτωση διάθεσης τοπικών προϊόντων στα καθημερινά γεύματα που χορηγούνται στους πρόσφυγες / μετανάστες ; Αντί, λοιπόν, να προμηθευόμαστε τυριά από την Βουλγαρία, όπως σκληρά - ημίσκληρα, λευκό τυρί , καλό θα ήταν οι αρμόδιοι φορείς που έχουν επωμισθεί την σίτιση των προσφύγων / μεταναστών να στραφούν προς τα δικά μας τοπικά προϊόντα , όπως τυρί φέτα, λευκό τυρί, σκηρά - ημίσκληρα τυριά από τις δικές μας μεταποιητικές μονάδες, που θα είχε ως αποτέλεσμα την ενίσχυση των εισοδημάτων των κτηνοτρόφων μας αλλά και των μεταποιητών / εμπόρων , τώρα που η ανησυχία για τον COVID-19 είναι μεγάλη. Ας το δουν κάποιοι εκεί στα Υπουργεία !

Απάντηση

08-04-2020 16:38Γιαννης

Καιρος δεν ήταν;και όχι μόνο το γάλα αλλά οοοολλα τα ελληνικά προϊόντα και όταν αυτά δεν αρκούν που δεν αρκούν για τους Έλληνες τότε ναι προϊόντα των μελών της ευρωπαϊκής ένωσης και όταν ούτε αυτά μας φτάνουν τον Σταύρο μας και εκτός ένωσης

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία