Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Αιγοπροβατοτροφία

Σταθερή σε ετήσια βάση η παραγωγή γάλακτος στην ΕΕ, στους 161 εκατ. τόνους το 2021

Οι εκμεταλλεύσεις εντός ΕΕ παρήγαγαν περίπου 161,0 εκατομμύρια τόνους νωπού γάλακτος το 2021, που αντιπροσωπεύει μία αναιμική ετήσια αύξηση 700.000 τόνων από έτος σε έτος. Αυτή η σταθερότητα στην παραγωγή (+0,4% σε σύγκριση με το 2020) υποστηρίχθηκε από την υψηλότερη παραγωγή στην Ιταλία (+4%) και την Ιρλανδία (+6%), αλλά μειώθηκε στη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ολλανδία (όλες -2%).

Milk-Bottle

392
0

Η συντριπτική πλειονότητα του νωπού γάλακτος (150,7 εκατομμύρια τόνοι) παραδόθηκε στα γαλακτοκομεία, ενώ το υπόλοιπο χρησιμοποιήθηκε απευθείας στις φάρμες.

Οι παραπάνω πληροφορίες προέρχονται από στοιχεία για το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα που δημοσίευσε στις 14 Νοεμβρίου η Eurostat.

Μεταξύ άλλων προϊόντων, τα γαλακτοκομεία παρήγαγαν 2,3 εκατομμύρια τόνους βουτύρου και τα λεγόμενα «κίτρινα προϊόντα» από 44,4 εκατομμύρια τόνους πλήρους γάλακτος, 10,4 εκατομμύρια τόνοι τυριού από 61,4 εκατομμύρια τόνους πλήρους γάλακτος και 16,4 εκατομμύρια τόνους αποκορυφωμένου γάλακτος. και 23,2 εκατομμύρια τόνους γάλακτος κατανάλωσης από 13,0 εκατομμύρια τόνους πλήρους γάλακτος και 10,0 εκατομμύρια τόνους αποκορυφωμένου γάλακτος.

Η Γερμανία παρήγαγε περισσότερο από το γάλα κατανάλωσης της ΕΕ (19% του συνόλου της ΕΕ), βούτυρο (20%), οξινισμένα γαλακτοκομικά προϊόντα όπως γιαούρτια (29%) και τυρί (23%) από οποιοδήποτε άλλο κράτος μέλος.

Η Γερμανία, μαζί με την Ισπανία (15% του συνόλου της ΕΕ), τη Γαλλία (13%), την Ιταλία (11 %) και την Πολωνία (8%) αντιπροσώπευαν περίπου τα δύο τρίτα του γάλακτος κατανάλωσης που παράγεται στην ΕΕ το 2021. Κάποια άλλα μέλη Τα κράτη ήταν βασικοί παραγωγοί άλλων νωπών και βιομηχανοποιημένων γαλακτοκομικών προϊόντων: οι Κάτω Χώρες ήταν ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός οξινισμένων γαλακτοκομικών προϊόντων στην ΕΕ (15% του συνόλου) και τέταρτος μεγαλύτερος σε τυρί (9%), ενώ η Ιρλανδία ήταν ο τρίτος μεγαλύτερος παραγωγός βουτύρου (14% του συνόλου της ΕΕ) και το πέμπτο μεγαλύτερο από τα οξινισμένα γαλακτοκομικά προϊόντα (7%).

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία