BACK TO
TOP
Ελαιώνες και Αμπελώνες

Μάστιγα στο Ηράκλειο οι κλοπές αμπελιών

Εκτεταμένες κλοπές φυτών από αμπέλια παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στο νομό Ηρακλείου.

Μάστιγα στο Ηράκλειο οι κλοπές αμπελιών

0
0

Άγνωστοι δράστες πάνε τις νύκτες και κλέβουν τα φυτά από τα χωράφια που έχουν φυτέψει λίγο πριν οι αμπελουργοί. Κι όταν οι παραγωγοί σταφυλιών πάνε στα αμπέλια τους για να περιποιηθούν τα φυτά που μόλις πριν λίγες μέρες  φύτεψαν, διαπιστώνουν με μεγάλη έκπληξη ότι αυτά λείπουν!!

Τα φρεσκοφυτεμένα κλήματα είναι πάρα πολύ εύκολο να εκριζωθούν μέσα σε μία νύκτα, καθώς δεν έχουν αναπτύξει ακόμα ριζικά συστήματα. Άλλο τόσο εύκολο είναι να πουληθούν ή να φυτευτούν απευθείας σε διαφορετικό χωράφι! Να σημειωθεί ότι το καθένα φυτό κοστίζει γύρω στο 1 ευρώ. Τα φυτά που έχουν κλαπεί τις τελευταίες ημέρες ανέρχονται σε εκατοντάδες.

Το ίδιο φαινόμενο είχε παρατηρηθεί την προηγούμενη διετία σε διάφορες περιοχές του νομού Ηρακλείου. Όμως φέτος το κακό έχει παραγίνει…

Η έλλειψη της παλιάς Αγροφυλακής αλλά και η αδυναμία αστυνόμευσης των αγροτικών περιοχών κατά τη διάρκεια της νύκτας επιτείνουν το φαινόμενο. Έτσι, πολλοί αμπελουργοί που μένουν στα χωριά τους, όταν φυτεύουν αμπέλια «περιοδεύουν» τις νύκτες για να προλάβουν την κλοπή των φυτών. Οι περισσότερες περιπτώσεις κλοπών παρατηρούνται σε φυτά ετεροεπαγγελματιών που δεν κατοικούν σε χωριά, αλλά καλλιεργούν αμπέλια για να συμπληρώνουν τα εισοδήματα τους.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία