Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Βαμβάκι

Διόρθωση για το βαμβάκι στο χρηματιστήριο

Έχοντας πιάσει, έστω ενδοσυνεδριακά, επίπεδα πολύ κοντά στα 65 σεντς ανά λίµπρα, είναι λογικό η αγορά να σηµειώσει µια διόρθωση.

papadogianis_M_3_8

Γιάννης Παπαδογιάννης

287
0

Κερδοσκοπικά κεφάλαια ρευστοποίησαν τις θέσεις τους, κατοχυρώνοντας τα κέρδη τους, ενώ δεν έλειψαν και νέες τοποθετήσεις στην πτώση. Σε σηµαντικές πολιτείες των ΗΠΑ το πρόβληµα της ξηρασίας εντείνεται και προκαλεί πονοκεφάλους στους παραγωγούς. Στην παγκόσµια εικόνα η ραγδαία αύξηση κρουσµάτων κορωνοϊού θυµίζει πως το πρόβληµα ακόµα δεν έχει λυθεί και θα µπορούσε να επιφέρει νέες επιπλοκές στην προσδοκώµενη ανάκαµψη της παγκόσµιας οικονοµίας.  

Όσο οι τιµές ∆εκεµβρίου ‘20 κυµαίνονταν περί τα 64 σεντς, υπήρξαν εκκοκκιστές που θεώρησαν ευκαιρία να φιξάρουν σε τιµή κοµµάτι των προπωλήσεων νέας σοδειάς. Θεωρήθηκε πως η άνοδος που βιώσαµε ίσως να ήταν το «παραδοσιακό» καλοκαιρινό ράλι που δίνει συνήθως η αγορά βάµβακος. Αναφορικά µε νέες προπωλήσεις, οι τιµές εξακολουθούν να πιέζονται από τα πολύ χαµηλά επίπεδα που προσφέρουν οι Βραζιλιάνοι τα βαµβάκια τους. Θεωρητικά για τη σοδειά µας θα υπήρχε αγοραστικό ενδιαφέρον περί του 1,5 σεντς ανά λίµπρα πάνω από τις αντίστοιχες τιµές ∆εκεµβρίου ‘20.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία