BACK TO
TOP
Βαμβάκι

Θετική για τις τιµές η έκθεση του USDA για το βαµβάκι

Η πρόσφατη έκθεση προσφοράς και ζήτησης βάµβακος του USDA δεν είχε σηµαντικές αλλαγές, παρά µόνο µια µικρή µείωση στα τελικά αποθέµατα και γι’αυτό τον λόγο χαρακτηρίστηκε ως θετική για τις τιµές του βαµβακιού.

papadogianis_M_3_5__6__2_2__1___1___1___1__2_2__1__2_2_2_2

Γιάννης Παπαδογιάννης

670
0
Νέα Υόρκη 

Εντούτοις το χρηµατιστήριο διόρθωσε κι αυτό δικαιολογήθηκε από τη γενικευµένη πτώση σε άλλα εµπορεύµατα (κυρίως το πετρέλαιο και τα σιτηρά), των οποίωνοι τιµές βέβαια νωρίτερα είχαν φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ. Φυσικά οι εξελίξεις στον πόλεµο Ρωσίας και Ουκρανίας και η επιρροή τους στις αγορές θα καθορίσουν και την πορεία στο βαµβάκι µεσοπρόθεσµα.

Ελληνική αγορά

Συνεχίζονται µε µικρές ποσότητες, οι προπωλήσεις της νέας σοδειάς. Κυρίως αφορούν την αγορά του Πακιστάν και λιγότερο τους πιο παραδοσιακούς µας αγοραστές (Τουρκία και Αίγυπτος). Υπολογίζεται πως 15.000-20.000 τόνοι έχουν ήδη κλειστεί, ενώ το ενδιαφέρον των εµπορικών οίκων είναι σταθερό. Στην Ισπανία υπάρχει θέµα µε την ξηρασία, που µπορεί να µειώσει ακόµα περισσότερο τη µικρή της παραγωγή, ενώ η Βραζιλία έχει προβλήµατα µε τις καθυστερήσεις στις φορτώσεις. Φαίνεται πως η σοδειά µας θα εξακολουθεί να λαµβάνει ένα πριµ λόγω άµεσης φόρτωσης και γρήγορης παράδοσης.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία