Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Βαμβάκι

Προ των πυλών η πίεση στο χρηµατιστηριακό πριµ

Η πλειονότητα των εµπορευµάτων κατέγραφε απώλειες, αναµένοντας την επίσηµη ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (FED) περί νέας αύξησης των επιτοκίων.

pιφ87θφ__1__2_2_2_2_2_2_2_2_2_3_4

Γιάννης Παπαδογιάννης

702
0

Φυσικά ο σκοπός είναι να τιθασεύσουν τον πληθωρισµό, εντούτοις οι αυξήσεις των επιτοκίων συνήθως ενδυναµώνουν το δολάριο και παράλληλα πιέζουν τα εµπορεύµατα, των οποίων δυσκολεύονται οι εξαγωγές. Στην προκειµένη το βαµβάκι, αφού αρχικά σηµείωσε νέα χαµηλά διµήνου, υπό την αίσθηση πως πλέον είναι υπερ-πουληµένο και πως είχε προεξοφλήσει την άνοδο των επιτοκίων, αντέδρασε ανοδικά.

Στις περισσότερες σεζόν, όταν έρχεται η συγκοµιδή βιώνουµε τη λεγόµενη πίεση στη χρηµατιστηριακή βάση (πριµ), εξαιτίας της αίσθησης πως θα υπάρξει σύντοµα µεγάλη προσφορά βάµβακος και παράλληλα διάθεση των εκκοκκιστών για πωλήσεις. Φέτος αυτή η πίεση γίνεται ολοένα και πιο εµφανής, δεδοµένου ότι η αύξηση της προσφοράς συνδυάζεται µε αδύναµη ζήτηση. Ήδη η Αίγυπτος που πλήρωνε κάποιες καλές τιµές µέχρι πρότινος έχει µειώσει τις τιµές των προσφορών της, ενώ από Τουρκία όποτε εµφανίζονται κλώστες οι ζητήσεις αφορούν πολύ µικρές ποσότητες µε άµεσες φορτώσεις.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία