BACK TO
TOP
Βαμβάκι

Ξανά υποτονική η ζήτηση στη φυσική αγορά

Η αγορά δοκίµασε για άλλη µια φορά να κλείσει κάτω από τα 80 σεντς, αλλά δεν τα κατάφερε. Φαίνεται πως το επίπεδο αυτό αποτελεί σηµαντικό σηµείο στήριξης

papadogianis_M_10

Γιάννης Παπαδογιάννης

789
0

Νέα Υόρκη

Η πτώση ήρθε κυρίως από το γενικό ξεφούσκωµα των εµπορευµάτων, αλλά και από την αδύναµη παγκόσµια ζήτηση για ίνα. Στην πρόσφατη έκθεση προσφοράς και ζήτησης βάµβακος µειώθηκε σηµαντικά η παγκόσµια κατανάλωση, ενώ αυξήθηκαν τα τελικά αποθέµατα. Στην πρόσφατη ανάκαµψη προς τα 81 σεντς βοήθησε το πτωτικό δολάριο, που είναι υπό πίεση, καθώς η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ µάλλον θα αναθεωρήσει την επιθετική στρατηγική στις αυξήσεις επιτοκίων.

Ελληνική αγορά

Μετά από 2-3 εβδοµάδες µε βελτιωµένη ζήτηση, ξαναγυρίσαµε στο παλιότερο µοτίβο της υποτονικής αγοράς. Είναι βέβαια και η εποχικότητα που παίζει το ρόλο της, καθώς παραδοσιακά λίγο πριν τα Χριστούγεννα δεν σηµειώνονται νέες πωλήσεις παρά κυρίως διεκπεραιώνονται εκκρεµότητες. Η αποκαλούµενη βάση (πριµ) πιέζεται κάτω από τα 10 σεντς ανά λίµπρα επί των τιµών Μαρτίου ‘23 για τα λευκά βαµβάκια, ενώ για τα υποδεέστερα η έκπτωση είναι γενναία. Παράλληλα, το δολάριο έχει αφήσει πίσω του τα υψηλά και δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που προβλέπουν περεταίρω ενίσχυση του ευρώ προσεχώς.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία