BACK TO
TOP
Ζαχαρότευτλα

Εθνικές ενισχύσεις και στα τεύτλα υπόσχεται η Βάθη στους παραγωγούς

Την ώρα που οι Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης βρίσκεται ένα βήμα πριν το λουκέτο και η φετινή καμπάνια στο αέρα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρος Αραχωβίτης σε συνάντηση που είχε με τευτλοπαραγωγούς το βράδυ της Πέμπτης 31 Ιανουαρίου σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, στα περιθώρια της έκθεσης Zootechnia, υποσχέθηκε για στήριξη τους μέσω έκτακτης εθνικής ενίσχυσης (de minimis).

Teftla_2_2

Λεωνίδας Λιάμης

240
0

Μάλιστα προκειμένου να δικαιολογηθεί η εν λόγω μέριμνα το σχετικό ποσό που θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα και θα αποδίδεται στις δυσμενείς καλλιεργητικές συνθήκες που οδήγησαν σε όψιμη σπορά, χαμηλή απόδοση και υποβαθμισμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά στα τεύτλα.

Σημειωτέων λίγες ημέρες νωρίτερα καταβλήθηκε και το ποσό της συνδεδεμένης στήριξης που ανέρχονταν στα 72 ευρώ το στρέμμα.

Στο μεταξύ αντιπροσωπεία των τευτλοπαραγωγών είχε συνάντηση και με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας Στέργιο Πιτσιόρλα ο οποίος τους πληροφόρησε πως μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου θα έχει ξεκαθίσει το τοπίο για την επενδυτική λύση στην ΕΒΖ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Agronews εκτός του ενδιαφερόμενου Fund «Kingsley Capital Partners» φαίνεται να έχει επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και το Innovation Brain του Λούκας Φέκερ.   

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία