BACK TO
TOP
Ζαχαρότευτλα

Παραλαβή τεύτλων από Royal Sugar 1η Νοέμβρη με εγγυητή τον Άδωνι

Σαν τη διδακτική ιστορία με τον ψεύτη βοσκό δείχνει τείνει να εξελιχθεί η υπόθεση με τον υπενοικιαστή επενδυτή της ΕΒΖ και τη φετινή παραλαβή τεύτλων, αφού πλέον η Royal Sugar και το υπουργείο Ανάπτυξης, συμφώνησαν σε παραλαβή τεύτλων το αργότερο έως την 1η Νοεμβρίου για παραγωγή ζάχαρης στο εργοστάσιο των Σερρών.

royal_zucker

351
0

Όπως αποφασίστηκε σε συνάντηση την Τρίτη 22 Σεπττεμβρίου στο υπουργείο Ανάπτυξης υπό τον Άδωνι Γεωργιάδη, και με τη συμμετοχή της Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Φωτεινής Αραμπατζή, του Γενικού Γραμματέα Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ, κ. Ορέστη Καβαλάκη,  του προέδρου της Royal Sugar, κ. Χρήστου Καραθανάση, εκπροσώπων της Intrum και τευτλοπαραγωγών, η παραγωγή τεύτλων θα παραληφθεί το αργότερο έως τη 1η Νοεμβρίου 2020 και σε συμφωνημένη με τους παραγωγούς τιμή.

Νωρίτερα τον Σεπτέμβριο, σε κατάληψη του εργοστασίου των Σερρών, όπου και άδειασαν συμβολικά ένα φορτηγό με τεύτλα σε ένδειξη διαμαρτυρίας, είχαν προχωρήσει αγανακτισμένοι τευτλοπαραγωγοί του νομού, οι οποίοι βρίσκονται και πάλι στο ίδιο έργο θεατές, αφού η περίοδος της καμπάνιας είναι προ των πυλών και εκείνοι δεν γνωρίζουν τί θα κάνουν την παραγωγή τους.

Οι φήμες που από τα μέσα του καλοκαιριού ήθελαν την Royal Sugar να μην είναι “ζεστή” στο να παραλάβει τη φετινή παραγωγή από τα συνολικά περίπου 10.500 στρέμματα, που έχουν σπαρθεί σε Σέρρες, Πέλλα, Θεσσαλονίκη, Ημαθία και την Πιερία, αποτέλεσαν την αφορμή για την κίνηση αυτή, ειδικά όταν τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου, σε συνάντηση με τους παραγωγούς ο επιχειρηματίας Χρήστος Καραθανάσης φέρεται να τους είχε δηλώσει ότι  δεν θα λειτουργήσει η μονάδα κι ως εκ τούτου δεν θα παραλάβει τα τεύτλα.

Το βασικό επιχείρημα που έβαλε στο τραπέζι για την απόφασή του αυτή, ήτανότι η σύμβαση μίσθωσης που έχει υπογράψει με την Τράπεζα Πειραιώς για τις μονάδες των Σερρών και του Πλατέος είναι για 28 μήνες και δεν αρκούν για να μπορέσει να αποσβέσει τις επενδύσεις ύψους 5 εκατ. Ευρώ που απαιτεί, κατά τις εκτιμήσεις του, ο εκσυγχρονισμός του εργοστασίου στις Σέρρες, ώστε να μπορεί να λειτουργήσει, χωρίς το κόστος παραγωγής να είναι απαγορευτικό.


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία