Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
FARMING

BASF και Δημόκριτος διδάσκουν στα παιδιά κυκλική οικονομία

Το  Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» και η εταιρεία BASF Ελλάς ΑΒΕΕ ενισχύουν τη συνεργασία τους με τα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές γυμνασίου και λυκείου “Chemgeneration” της BASF και «Βρες το Στοιχείο»» του ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ.

Chemgeneration_1_4

166
0

Με τίτλο «Chemgeneration - Μηδενική σπατάλη», οι μαθητές πραγματοποιούν διαδραστικά πειράματα χημείας που αφορούν στην ανακύκλωση του χαρτιού και του μετάλλου, στη διήθηση του νερού και την αποικοδόμηση του πλαστικού. Έτσι, ανακαλύπτουν πως η χημεία, η καινοτομία, τα νέα υλικά και οι τεχνολογίες του μέλλοντος συμβάλλουν στην κυκλική οικονομία.

Σε παράλληλη δράση, οι μαθητές παρακολουθούν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Δημόκριτου «Βρες το Στοιχείο», όπου με τρόπο διαδραστικό και διασκεδαστικό γνωρίζουν τα χημικά στοιχεία του Περιοδικού Πίνακα και οικοδομούν δεσμούς χημικών μορίων. 

 «Η εκπαίδευση θέτει τις βάσεις για να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας και την κοινωνία. Με το πρόγραμμα Chemgeneration, θέλουμε να προσφέρουμε την ευκαιρία σε μαθητές και μαθήτριες να ανακαλύψουν πώς η επιστήμη μπορεί να δώσει λύσεις σε καθημερινά προβλήματα και πως μπορεί να συμβάλλει στην προστασία του πλανήτη μας», δήλωσε ο Βασίλης Γούναρης, Διευθύνων Σύμβουλος της BASF Ελλάς ΑΒΕΕ.

«Ο Δημόκριτος συνάπτει δυναμικές συμμαχίες και στο χώρο της επικοινωνίας της Επιστήμης. Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές Α’ Βάθμιας και Β’ Βάθμιας εκπαίδευσης με στόχο να αναπτύξουν οι μαθητές κριτική σκέψη, να αγαπήσουν τις θετικές επιστήμες και να αντιληφθούν την αξία του πειράματος και της έρευνας για την κοινωνία», σημειώνει ο Διευθυντής και Πρόεδρος του ΔΣ του Δημόκριτου,  Δρ Γεώργιος Νούνεσης.

Η BASF έχει σχεδιάσει και υλοποιεί με μεγάλη επιτυχία και κοινωνική απήχηση σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες τα εκπαιδευτικά προγράμματα “Chemgeneration” και “Teens’ Lab” για εφήβους και το “Kids’ Lab” για παιδιά δημοτικού. Το πρόγραμμα “Chemgeneration” εντάχθηκε στην ενότητα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του  Δημόκριτου και προσφέρεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Από τη δεκαετία του ‘60, ο Δημόκριτος έχει δημιουργήσει μεγάλη παράδοση σε μεταπτυχιακά προγράμματα στις φυσικές επιστήμες όπως και στην εκπόνηση διδακτορικής έρευνας. Με στόχο την επικοινωνία της επιστήμης σε διαφορετικές ηλικιακές και κοινωνικές ομάδες αναπτύσσει εκπαιδευτικά προγράμματα και για μαθητές του δημοτικού, του γυμνασίου και του λυκείου. 

Η BASF συνεργάζεται ήδη από το 2017 με τον Δημόκριτο, υλοποιώντας, εκτός από το “Chemgeneration”, και το πρόγραμμα πειραμάτων χημείας με την ονομασία «Kids’ Lab  - Clever Foodies», δηλαδή έξυπνοι καλοφαγάδες, το οποίο προσφέρεται δωρεάν σε περισσότερες από 30 χώρες σε όλο τον κόσμο και σχετίζεται με ένα θέμα που μας αφορά όλους, την υγιεινή διατροφή.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα στο www.chemgeneration.com.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία