Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Farming

Το µέλλον της γεωργίας ξεκινάει εδώ!

Πυλώνας: Σπόρος και γενετικά χαρακτηριστικά. Ολοκληρωµένες λύσεις µε υβρίδια και σπόρους είναι σε θέση να προσφέρει η BASF, ενσωµατώνοντας καινοτόµα τεχνολογία για υψηλές αποδόσεις

to-mellon-3-

5
0
Του Θανάση ΤσούτσαΥπεύθυνου τµήµατος σπόρων της BAS


Η BASF έχει πλέον παρουσία και στην αγορά του σπόρου. Μπορείτε να µοιραστείτε µαζί µας περισσότερες πληροφορίες;

Μετά την εξαγορά του 2018, η BASF απέκτησε ολόκληρη την επιχειρηµατική δραστηριότητα της Bayer στον τοµέα των σπόρων βαµβακιού FiberMax® & Stoneville®, των σπόρων ελαιοκράµβης InVigor® και των σπόρων λαχανικών υπό το παγκόσµιο εµπορικό σήµα Nunhems®.  Πρόσφατα εισήλθε στην αγορά των σπόρων ηλίανθου  και  ρυζιού της καταξιωµένης τεχνολογίας Clearfield® ενώ παράλληλα αναµένονται σπόροι ρυζιού της νέας τεχνολογίας Provisia®.

 

Μπορείτε να µας εξηγήσετε τις εξελίξεις ανά καλλιέργεια;

 

Στην καλλιέργεια του βαµβακιού η BASF προσφέρει πλέον συνδυαστικές και ολοκληρωµένες λύσεις, µε ένα πλήρες χαρτοφυλάκιο σπόρων βαµβακιού και µε ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο προϊόντων φυτοπροστασίας. Οι κορυφαίες ποικιλίες FiberMax® είναι συνώνυµες µε τις υψηλές και σταθερές αποδόσεις, την αντοχή σε συνθήκες στρες, την εξαιρετική απόδοση και ποιότητα σε ίνα και την αναγνωρισιµότητα σε όλη την αλυσίδα αξίας του βαµβακιού.

Το χαρτοφυλάκιο ενισχύει το καταξιωµένο όνοµα Stoneville® και από την προηγούµενη χρονιά και η νέα ποικιλία Stoneville® - Olivia. Η Olivia ξεχωρίζει για το πολύ υψηλό δυναµικό παραγωγής σύσπορου, την παρουσία φυλλώµατος µε χνούδι, την εξαιρετική µεταβροχική συλλεκτική συµπεριφορά και την άριστη προσαρµοστικότητά της σε ποικιλία εδαφών.

 

Η συνεχής έρευνα και ανάπτυξη νέων ποικιλιών αποτελεί δέσµευση της BASF στην καλλιέργεια βαµβακιού, ώστε οι ποικιλίες FiberMax® και Stoneville®  αλλά και το πρόγραµµα πιστοποίησης CSF να αποτελούν την πρώτη επιλογή για τον Έλληνα παραγωγό και να δίνουν λύσεις στις ανάγκες του. Για έκτη συνεχόµενη χρονιά, το πρόγραµµα πιστοποίησης µε Βιώσιµες Γεωργικές Πρακτικές - Certified Sustainable FiberMax (CSF)  πιστοποιεί, ελέγχει και αναδεικνύει το βαµβάκι, την ίνα και το νήµα που παράγονται από τις ποικιλίες βαµβακιού FiberMax® µε περιβαλλοντικά υπεύθυνο, οικονοµικά βιώσιµο και κοινωνικά δίκαιο τρόπο παραγωγής. Σκοπός της BASF και των συνεργατών στο πρόγραµµα,  είναι να δώσουµε αξία στο παραγόµενο βαµβάκι και να δηµιουργήσουµε ένα επώνυµο προϊόν για να στηρίξουµε τον Έλληνα παραγωγό και όλη την αλυσίδα αξίας του βαµβακιού.

Το χαρτοφυλάκιο µας στα υβρίδια των ενεργειακών καλλιεργειών περιλαµβάνουν στην ελαιοκράµβη το καταξιωµένο όνοµα InVigor®  και στον ηλίανθο το νέο brand InSun™.

Το όνοµα InVigor® είναι καθιερωµένο εδώ και χρόνια στις αγορές της Ευρώπης και στην ελληνική βιοµηχανία είναι συνώνυµο µε την καλή απόδοση, τη σταθερότητα, την αξιοπιστία και την υψηλή περιεκτικότητα σε λάδι. Τη φετινή χρονιά τοποθετούµε στην αγορά τρία νέα υβρίδια InVigor®.

 

Στην αγορά του ηλίανθου έχουµε ήδη τοποθετήσει πέντε υβρίδια υπό το νέο brand InSun™. Τα υβρίδια InSun™περιλαµβάνουν την τεχνολογία Clearfield® & Clearfield® Plus της BASF, συνδυάζοντας την προηγµένη γενετική και τη φυτοπροστασία. Ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του Έλληνα παραγωγού και της βιοµηχανίας για υψηλές αποδόσεις, σταθερότητα, αξιοπιστία, αντοχή σε ασθένειες και υψηλή περιεκτικότητα σε λάδι. Ενώ από το 2022 προγραµµατίζουµε την πιλοτική διάθεση του πρώτου High Oleic υβρίδιο, InSun™ 200 HO CLP.

 

Στην καλλιέργεια του ρυζιού, ξεκίνησε µε επιτυχία η διάθεση εγχώρια παραγόµενου σπόρου ρυζιού. Ο προγραµµατισµός περιλαµβάνει την επέκταση του χαρτοφυλακίου µε εισαγωγή σπόρου, οποίος θα επενδύεται και θα συσκευάζεται σε τοπικό επίπεδο, καθώς και την πιλοτική δοκιµή της νέας τεχνολογίας Provisia™, µε στόχο να δοθεί λύση στο πρόβληµα του κόκκινου ρυζιού. Τέλος, περιλαµβάνει την πιλοτική εφαρµογή του νέου προγράµµατος Certified Clearfield Rice (CCR),  για την ιχνηλάτηση των σπόρων,  µε στόχο την ανάδειξη της αξίας χρήσης πιστοποιηµένου σπόρου και τη συνεισφορά του στη διαµόρφωση καλύτερου τελικού προϊόντος.

 

Στην καλλιέργεια των κηπευτικών από τον Οκτώβριο 2020, η BASF Ελλάς ανέλαβε τη διανοµή των ποικιλιών της Nunhems® γεγονός που αποτελεί πιλοτικό πρότζεκτ παγκοσµίως για τη BASF, ενισχύοντας τις ολοκληρωµένες λύσεις που προσφέρει στον Έλληνα παραγωγό.

H Nunhems® διαθέτει στην παγκόσµια αγορά περισσότερες από 1.200 ποικιλίες για 24 διαφορετικές καλλιέργειες µε στόχο την προσφορά εξειδικευµένων λύσεων σε όλους τους κρίκους της διατροφικής αλυσίδας.


Πώς βλέπετε το μέλλον της ελληνικής  γεωργίας;

Το μέλλον της γεωργίας ξεκινάει εδώ και περιλαμβάνει καινοτόμες, συνδυαστικέςκαι ολοκληρώμενες λύσεις από το σπόρο έως στη συγκομιδή, που διευκολύνουν και  ενισχύουν τους παραγωγούς. Κρίνεται πλέον απαραίτητη η δημιουργία σπόρων και γενετικών χαρακτηριστικών που να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του Έλληνα παραγωγού και της βιομηχανίας για υψηλές αποδόσεις, σταθερότητα και αντοχή σε ασθένειες και συνθήκες καταπόνησης. Πιο συγκεκριμένα, θα πρέπει να επενδύουμε σε λύσεις που βοηθούν στην αύξηση της παραγωγής, στην ενίσχυση της ανθεκτικότητας των καλλιεργειών σε ακραίες συνθήκες και στη μείωση του οικολογικού αποτυπώματος των γεωργικών δραστηριοτήτων. Αντίστοιχα, θα πρέπει να συνδυάζουμε τις προσπάθειες μας με το ψηφιακό μετασχηματισμό της γεωργίας και να αξιοποιούμε κάθε νέα πρόταση. Η γεωργία απαιτεί συνδυασμούς λύσεων και καινοτομία σε όλα τα επίπεδα. Κι εμείς είμαστε εδώ για να συνεισφέρουμε σε αυτήν την προσπάθεια.
Το μέλλον της γεωργίας ξεκινάει εδώ!

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία