BACK TO
TOP
Farming

Τα σκευάσματα φυτοπροστασίας μπορούν να συνεισφέρουν στη μετάβαση προς την «Αναγεννητική Γεωργία»

Η Syngenta ως «Ασημένιος» χορηγός του 20ου Διεθνές Συνέδριο Φυτοπροστασίας που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, κατά το χρονικό διάστημα 1-5 Ιουλίου 2024. είχε τη δυνατότητα συμμετοχής, παρουσιάζοντας νέες λύσεις που συμπεριλαμβάνονται στο βιολογικό της πορτοφόλι, εστιάζοντας στο πώς τα σκευάσματα αυτά μπορούν να συνεισφέρουν και να υποστηρίξουν τη μετάβαση προς την «Αναγεννητική Γεωργία».

sy-090724-1080x1080_2

58
0

Το συνέδριο το οποίο φιλοξενήθηκε από την Φυτιατρική Εταιρεία Ελλάδας και διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της IAPPS και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, προσέλκυσε πλήθους κόσμου και καταξιωμένους ομιλητές, οι οποίοι παρουσιάζοντας επιστημονικά δεδομένα, κάλυψαν όλους τους κάδους φυτοπροστασίας, όπως η φυτοπαθολογία, η εντομολογία, η ζιζανιολογία και τα πιο σημαντικά προβλήματα αυτών, ενώ πολλές διαλέξεις επικεντρώθηκαν στην επίδραση της κλιματικής αλλαγής στην προστασία των φυτών, καθώς και στην ανάγκη ανάπτυξης νέων εργαλείων και λύσεων στο δρόμο προς μια βιώσιμη γεωργία.

Η Syngenta ως «Ασημένιος» χορηγός του συνεδρίου είχε τη δυνατότητα συμμετοχής, παρουσιάζοντας νέες λύσεις που συμπεριλαμβάνονται στο βιολογικό της πορτοφόλι, εστιάζοντας στο πώς τα σκευάσματα αυτά μπορούν να συνεισφέρουν και να υποστηρίξουν τη μετάβαση προς την «Αναγεννητική Γεωργία».

Πιο συγκεκριμένα ο Marco Piscicelli, Biostimulants Technical Expert της Syngenta, είχε τη δυνατότητα να μιλήσει και να παρουσιάσει αναλυτικά δύο βιοδιεγέρτες:

Το Vixeran: Ένα μικροβιακό σκεύασμα που ενισχύει τη θρέψη και την ανάπτυξη των καλλιεργειών, με βάση το αζωτοδεμευτικό βακτήριο Azotobacter salinestris str. CECT9690. Το Vixeran δεσμεύει το ατμοσφαιρικό άζωτο στα φύλλα, τις ρίζες και τη ριζόσφαιρα, ενώ παράλληλα βελτιώνει την πρόσληψη των αζωτούχων λιπασμάτων, βελτιώνοντας έτσι την απόδοση των καλλιεργειών.

Το Megafol: Ένας βιοδιεγέρτης με φυτικά ενεργά συστατικά που βοηθάει την καλλιέργεια να ξεπεράσει το αβιοτικό στρες και ενεργοποιεί την ανάπτυξη ώστε να επιτύχουμε μέγιστη παραγωγή.

Το πορτοφόλι της Syngenta στα βιολογικά ενδυναμώνεται και διευρύνεται κάτω από το εμπορικό σήμα Syngenta Biologicals”, επιταχύνοντας την ανάπτυξη βιώσιμων λύσεων και παρέχοντας στους αγρότες καινοτόμες τεχνολογίες αιχμής, με στόχο την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η σύγχρονη γεωργία.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Farming Πληρωμές