BACK TO
TOP
Τεχνική Φροντίδα

Άδεια κυκλοφορίας για το επενδυτικό σπόρων με μυκητοκτόνο δράση VAYANTIS της Syngenta

Η Syngenta Crop Protection ανακοινώνει την εγγραφή του VAYANTIS® (στην Αμερική), ενός νέου επενδυτικού σπόρων καλαμποκιού και σόγιας με μυκητοκτόνο δράση.

1157hd

156
1
  • Το μυκητοκτόνο VAYANTIS® περιέχει picarbutrazox, μια νέα θεραπεία σπόρων που αναπτύχθηκε για την προστασία των σποροφύτων καλαμποκιού και σόγιας από βασικές ασθένειες όπως το Pythium.
  • Το μυκητοκτόνο VAYANTIS® φέρνει μια σημαντική καινοτομία στον έλεγχο των μολύνσεων από το Pythium και προσθέτει έναν νέο τρόπο δράσης στο κορυφαίο χαρτοφυλάκιο Seedcare της Syngenta, υποστηριζόμενο από την εξειδικευμένη ομάδα της εταιρείας και το Seedcare Institute Global Network
  • Το Picarbutrazox ανακαλύφθηκε από τη Nippon Soda και αδειοδοτήθηκε στη Syngenta υπό τους όρους μιας παγκόσμιας συμφωνίας αδειοδότησης συστημάτων επένδυσης σπόρων

Η Syngenta ανακοίνωσε την Δευτέρα 22 Μαρτίου ότι η νεότερη θεραπεία σπόρων καλαμποκιού και σόγιας, που αφορά το μυκητοκτόνο VAYANTIS®, έχει λάβει άδεια κυκλοφορίας από την Αμερικανική Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA). Το VAYANTIS® περιέχει το δραστικό συστατικό picarbutrazox, που αποτελεί μια νέα διασυστηματική μυκητοκτόνων θεραπεία, που αναπτύχθηκε για την προστασία των φυταρίων από επιζήμιους φυτοπαθογόνους οργανισμούς, όπως το Pythium και η Phytophthora, σε πολλά διαφορετικά συστήματα καλλιέργειας. Αυτή η νέα εγγραφή θα συμβάλλει στην διασφάλιση-προστασία της υγείας  των φυτών και κατ’ επέκταση στην ανάπτυξη πιο παραγωγικών και βιώσιμων συστημάτων καλλιέργειας προς όφελος των παραγωγών.

Η προσθήκη του VAYANTIS® στην «εργαλειοθήκη» των παραγωγών θα συμβάλλει στην αποτελεσματική αντιμετώπιση ασθενειών που εμφανίζονται νωρίς στην καλλιεργητική περίοδο, μειώνοντας παράλληλα την εφαρμογή ψεκασμών με φυτοπροστατευτικά σκευάσματα και αντισταθμίζοντας τις μεταβλητές περιβαλλοντικές συνθήκες που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή. Ενισχύοντας την προστασία από το Pythium στο στάδιο των φυταρίων, επιτρέπει στους αγρότες να υιοθετήσουν συστήματα καλλιέργειας με μειωμένη ή και καθόλου άροση, να προστατεύουν το έδαφος και να αποφεύγουν δαπανηρές επανασπορές. Επιπλέον, η τεχνολογία αυτή προσφέρει βελτιωμένη εκβλάστηση και εγκατάσταση της καλλιέργειας που βοηθούν στη μεγιστοποίηση του δυναμικού γενετικής απόδοσης των υβριδίων-ποικιλιών.

«Είμαστε περήφανοι που λανσάρουμε στην αγορά, το μυκητοκτόνο VAYANTIS®, μια νέα θεραπεία-επένδυση σπόρων, που επιβεβαιώνει τη θέση μας ως παγκόσμιο ηγέτη στον χώρο επεξεργασίας σπόρων», δήλωσε ο Jonathan Brown, Global Head της Syngenta Seedcare. «Η δ.ο Picarbutrazox, θα ενισχύσει το χαρτοφυλάκιο MEFENOXAM ™ κατά του Pythium και αζοξυστροβίνη της Syngenta σε καλαμπόκι, σόγια, canola, ελαιοκράμβη, δημητριακά και άλλες καλλιέργειες. Το γεγονός ότι ανακαλύφθηκε από τη Nippon Soda, αποδεικνύει ότι και οι δύο εταιρείες αντιλήφθηκαν το ανάγκες και το κενό που υπήρχε στην αγορά επενδύσεων σπόρων, και με την ηγεσία της Syngenta Seedcare, μπορούμε τώρα να φέρουμε αυτό το νέο προϊόν στην αγορά. Η Syngenta έχει δεσμευτεί να επεκτείνει το δίκτυο συνεργασιών της με τρίτα μέρη-εταιρείες, με την κοινή δράση να έχει μεγαλύτερο θετικό αντίκτυπο προς του αγρότες», πρόσθεσε ο Jonathan Brown.

 

Ο Chinami Yokota, Διευθυντής του Τμήματος Ανάπτυξης της Nippon Soda, σημείωσε ότι «η Nippon Soda είναι ενθουσιασμένη που συνεργάζεται με τη Syngenta Seedcare για να φέρει στην αγορά την τελευταία μας ανακάλυψη μυκητοκτόνων, picarbutrazox. Η μακρά ιστορία επιτυχίας της Syngenta στον τομέα επένδησης σπόρων, τους καθιστά την ιδανική εταιρεία για να παραδώσει αυτό το νέο προϊόν στους αγρότες των ΗΠΑ».

Το λανσάρισμα σε ένα ευρύ φάσμα καλλιεργειών και σε άλλες περιοχές αναμένεται να πραγματοποιηθεί τα επόμενα χρόνια, με την εγγραφή στον Καναδά να έχει δρομολογηθεί για πριν το τέλος του 2021.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία