Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τεχνολογία Εισροών

Ζωντανή παρακολούθηση δακοκτονίας μέσω υπολογιστή

Στην παρακολούθηση της δακοκτονίας σε πραγματικό χρόνο στον υπολογιστή προχώρησε η ΔΑΟΚ Τριφυλίας, τεχνολογία που εφαρμόζεται πρώτη φορά στην Ελλάδα, κάτι που δίνει τη δυνατότητα της άμεσης διόρθωσης και βελτίωσης του έργου.

Ζωντανή παρακολούθηση δακοκτονίας μέσω υπολογιστή

32
0

Μέχρι τώρα, στα τρακτέρ δίνονταν GPS και στη συνέχεια, μόλις τελείωναν την εργασία τους, τα επέστρεφαν στη Διεύθυνση και τα στοιχεία που συλλέγονταν τα περνούσαν σε ορθοφωτοχάρτες, το ίχνος του κάθε τρακτέρ, και έβλεπαν την κίνησή του.

Τώρα πλέον η εποπτεία μπορεί να γίνεται μέσα από τον υπολογιστή, κάτι που δίνει τη δυνατότητα της άμεσης διόρθωσης και βελτίωσης του έργου. Επιπλέον, κάνει και τους χειριστές των συγκροτημάτων πιο υπεύθυνους, βελτιώνοντας και αυτοί, με τη σειρά τους, τη δουλειά τους.

Σύμφωνα με το διευθυντή της ΔΑΟΚ, Αντώνη Παρασκευόπουλο και την ιστοσελίδα tharrosnews.gr, αυτή ήταν η πρώτη εφαρμογή στην Ελλάδα παρακολούθησης δολωματικών ψεκασμών από εδάφους σε πραγματικό χρόνο. Η παρακολούθηση έγινε σε πραγματικό χρόνο και τα δεδομένα και όλη η διαδικασία γινόταν μέσω κινητής τηλεφωνίας. Λαμβάνονται τα δεδομένα απ’ το δορυφόρο, στη συνέχεια αυτά μεταφέρονται σ’ ένα site και από εκεί στον υπολογιστή, όπου απεικονίζεται η ακριβής κίνηση του μηχανήματος. Μπορεί να γίνεται ταυτόχρονα η παρακολούθηση όλων των ψεκαστικών συγκροτημάτων μιας τοπικής κοινότητας και αυτό μας δίνει τη δυνατότητα βελτίωσης της μεθόδου, διόρθωσης αστοχιών και παραλείψεων κατά τον ψεκασμό, άμεσα. Με αυτή την εφαρμογή θα μειωθούν πολύ οι ανθρωποώρες, σύ7μφωνα με την κ. Παρασκευόπουλο. « Θα το συνεχίσουμε πιλοτικά, ώστε του χρόνου να το εφαρμόσουμε σε μεγαλύτερο ποσοστό του έργου», σημειώνει ο ίδιος.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία