Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Βιολογική Παραγωγή

Άφησαν τους Λάκωνες εκτός σύσκεψης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Δεν κλήθηκαν, όπως καταγγέλλουν, οι Λάκωνες στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Ιουνίου στο Διοικητήριο Λακωνίας με θέμα «Αγροτικός Τομέας στη Λακωνία, προβλήματα και προοπτικές».

4
0

Μάλιστα, σε σχετική επιστολή της η Ένωση Βιοκαλλιεργητών του νομού εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της και εντοπίζει το λόγο της «εσκεμμένης» όπως θεωρεί απουσία των μελών της οργάνωσης στο ότι «κάποιοι θα ενοχλούνταν».

Η επιστολή αναφέρει τα εξής:

ΘΕΜΑ: Επιστολή διαμαρτυρίας Διοικητικού Συμβουλίου Ένωσης Βιοκαλλιεργητών Π.Ε. Λακωνίας

Τη Πέμπτη 07 Ιουνίου οργανώσατε ημερίδα στο Διοικητήριο Λακωνίας με θέμα «Αγροτικός Τομέας στη Λακωνία, προβλήματα και προοπτικές».

Δυστυχώς για εμάς, βρεθήκαμε να μην έχουμε κληθεί για λόγους που μόνο εσείς γνωρίζετε.  Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών ΠΕ Λακωνίας εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους, μετά από τα όσα έχουν υποστεί με τα προγράμματα Βιολογικής Γεωργίας από το 2014 έως σήμερα. Σημειωτέο ότι η Λακωνία είναι η μόνη Περιφερειακή Ενότητα που δεν έχει πληρωθεί για το έτος 2016, διότι καθυστερούν οι καταστάσεις πληρωμών, όπως επίσης και η εξέταση των ενστάσεων 2014 και 2015. Ασφαλώς η παρουσία μας εκεί μπορεί να ενοχλούσε κάποιους, αλλά θα ακουγόταν η αλήθεια και μόνο η αλήθεια.

Κυρία Τζανετέα, η Λακωνία την περίοδο 2001-2006 ήταν πρώτη σε βιοκαλλιεργητές στην Επικράτεια. Την περίοδο 2007-2013 μειώθηκε σε ποσοστό 25% και τώρα με ΠΑΑ 2014-2020 στο Πρόγραμμα έχουν ενταχθεί μόνο 120 Βιοκαλλιεργητές και στη Βιολογική κτηνοτροφία έχουν ενταχθεί μόνο 200 Βιοκτηνοτρόφοι σε όλη τη Πελοπόννησο.

Όπως καταλαβαίνετε το θέμα θα έπρεπε να σας απασχολεί σε μεγάλο βαθμό και όχι να μας γυρίζετε τη πλάτη. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι έγινε εν αγνοία σας και ότι σύντομα θα επανορθώσετε. Το θέμα Βιολογική Γεωργία-Κτηνοτροφία στη Λακωνία είναι μεγάλο από μόνο του. Να σας ενημερώσουμε ότι θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση σε θέματα παραγωγής αλλά και επιχειρηματικότητας νέων, που επιθυμούν να ξεκινήσουν ή να εξελίξουν με δυναμικό τρόπο τις δραστηριότητές τους, προσφέρουν οι δράσεις κατάρτισης που έχει βάλει στην ατζέντα του το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με το Rutgers State University of New Jersey και την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή κατόπιν πρωτοβουλίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Τέτοιου είδους δραστηριότητες στη περιοχή μας, λείπουν παντελώς.

Περιμένοντας άμεσα τις δικές σας ενέργειες, σας ευχαριστούμε που μας ακούσατε.

Σπάρτη, 09/06/2018

Για την Ένωση Βιοκαλλιεργητών Π.Ε. Λακωνίας

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία