Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Βιολογική Παραγωγή

«Δάκτυλος» μηχανογράφου οι 81 κομμένοι λένε οι Λάκωνες

Το «αρρωστημένο» όπως το χαρακτηρίζουν σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ, που πράττει κατά το δοκούν, ευθύνεται για το ότι οι απορριπτόμενοι στη ΔΑΟΚ Λακωνίας για το παλιό πρόγραμμα της Βιολογικής Γεωργίας του ΠΑΑ 2007-2013 Μέτρο 2.1.4 και για το έτος 2016 και χωρίς να έχουν εξεταστεί οι ενστάσεις του 2015, έφτασαν τους 81, καταγγέλλουν οι βιοκαλλιεργητές της Λακωνίας.

8
0

Μάλιστα, στην επιστολή διαμαρτυρίας τους, οι Λάκωνες αναρωτιούνται «πώς είναι δυνατόν για μια ακόμη φορά πάλι κάποιοι, σκανδαλωδώς ευνοούμενοι, με τους κωδικούς απόρριψης 23121 (μείωση εκμετάλλευσης >50%) και 23120 (μείωση εκμετάλλευσης πάνω από 20% και έως 50%) ή ακόμη και με τους δύο κωδικούς να πληρώνονται απευθείας, ενώ δεν δικαιούντο ούτε ένα ευρώ, καταπατώντας την Εθνική και Κοινοτική Νομοθεσία».

Οι βιοκαλλιεργητές Λακωνίας ενημερώνουν πως μετά το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης θα προχωρήσουν σε καταγγελίες και στο Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και στους Εισαγγελείς Διαφθοράς.

Ολόκληρη η επιστολή διαμαρτυρίας αναφέρει τα εξής:

ΘΕΜΑ: Ογδόντα ένα (81) τα θύματα του αρρωστημένου συστήματος του ΟΠΕΚΕΠΕ

Για μια ακόμη φορά, τα αρρωστημένα μυαλά, του αρρωστημένου συστήματος του ΟΠΕΚΕΠΕ, μετά από πολύ καθυστέρηση ξανακτύπησαν. Οι πληρωμές για το παλιό πρόγραμμα της Βιολογικής Γεωργίας του ΠΑΑ 2007-2013 Μέτρο 2.1.4 και για το έτος 2016 και χωρίς να έχουν εξεταστεί οι ενστάσεις του 2015, δείχνουν για μια ακόμη φορά ότι γίνονται κατά το δοκούν. Οι απορριπτόμενοι στη ΔΑΟΚ Λακωνίας και πάλι κρατούν τα πρωτεία και ο αριθμός αυτών έφτασε στους 81.

Κύριοι της ΔΑΟΚ Λακωνίας, της ΔΑΟ Πελοποννήσου και του ΟΠΕΚΕΠΕ, αυτά που καταγράφετε στις καταστάσεις Απορριπτομένων και Δικαιούχων είναι αποτέλεσμα του αρρωστημένου συστήματος που συντηρείτε με δική σας ευθύνη καθ’ όλη τη διάρκεια της πενταετίας του προγράμματος και θα πρέπει να διερευνηθεί και πάλι περίπτωση αδιαφανούς διαδικασίας. Τώρα πλέον το λόγο, εκτός του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης θα έχουν ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης και οι Εισαγγελείς Διαφθοράς.

Η Ένωση Βιοκαλλιεργητών Π.Ε. Λακωνίας με αίτημά της ζητά τα ονοματεπώνυμα όσων υπογράφουν τις καταστάσεις δικαιούχων και απορριπτόμενων, για να αποδοθούν οι ευθύνες συγκεκριμένα, για την μη τήρηση της νομοθεσίας και την παραβίαση της νομιμότητας. Επίσης ενημερώνεται η Επιτροπή Αναφορών καθώς και η OLAF.

Κύριε Αραχωβίτη Βουλευτή Λακωνίας - Επικεφαλή ΕΠΕΚΕ δεν μπορείτε να συνεχίσετε να είσαστε άφωνος και άβουλος. Αυτοί που διασύρονται είναι βιοκαλλιεργητές του νομού σας. Θα πρέπει να δώσετε κάποιες εξηγήσεις και εσείς! Πώς είναι δυνατόν για μια ακόμη φορά πάλι κάποιοι, σκανδαλωδώς ευνοούμενοι, με τους κωδικούς απόρριψης 23121 (μείωση εκμετάλλευσης >50%) και 23120 (μείωση εκμετάλλευσης πάνω από 20% και έως 50%) ή ακόμη και με τους δύο κωδικούς να πληρώνονται απευθείας, ενώ δεν δικαιούντο ούτε ένα ευρώ, καταπατώντας την Εθνική και Κοινοτική Νομοθεσία; Μέχρι ποιο σημείο φθάνει η διαπλοκή;

Σπάρτη, 25/07/2018  

Για την Ένωση Βιοκαλλιεργητών Π.Ε. Λακωνίας

Ο Πρόεδρος, Καραμπάσης Δημήτρης

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία