BACK TO
TOP
Food insider

Συνεργασία με τον ΘΕΣγάλα και είσοδος στο τσαλαφούτι για την Βιομηχανία Γάλακτος Λαμίας

Για μια χρονιά χωρίς σημαντικές απώλειες πωλήσεων και με σταθερές τιμές παραγωγού σε σχέση με πέρυσι παρά την αναπόφευκτη επίδραση της πανδημίας στην επιχειρηματική δραστηριότητα, κάνει λόγο ο διευθυντής της βιομηχανίας γάλακτος Λαμίας, Παναγιώτης Καρακικές.

54432941_765917210475637_2026141866881187840_n

Γιώργος Λαμπίρης

199
0

«Παρά το ότι ο κορονοϊός μας έχει κυκλώσει, δεν υπήρξαν έντονες απώλειες εντός του 2020. Υπήρξαν απώλειες σε μονοψήφια βάση, οι οποίες ωστόσο δεν είναι σημαντικές τη στιγμή που βρισκόμαστε υπό καθεστώς πολέμου», επισημαίνει.

 

Στα 0,41 ευρώ το λίτρο για το αγελαδινό

Στον τομέα της παραγωγής η γαλακτοβιομηχανία που υπάγεται στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Λαμίας διατήρησε σταθερές τις τιμές αγοράς αγελαδινού γάλακτος από τους παραγωγούς. Η γαλακτοβιομηχανία Λαμίας διακινεί στην αγορά φρέσκο αγελαδινό γάλα ήπιας παστερίωσης πέντε ημερών με την τιμή λίτρου να κινείται στα επίπεδα των 0,41 ευρώ το κιλό, τιμή αντίστοιχη με την περσινή. Η γαλακτοβιομηχανία εισκομίζει επίσης πρόβειο και κατσικίσιο γάλα, για την τυροκόμηση. Παράγει γίδινο τυρί καθώς και φέτα, αλλά και ορισμένα σκληρά τυριά όπως το κεφαλοτύρι, η πρόβεια αλλά και η αγελαδινή γραβιέρα. «Ταυτόχρονα έχουμε εμπλουτίσει τη γκάμα μας με διάφορα προϊόντα όπως το στραγγιστό γιαούρτι με 10% και με 2% λιπαρά, το παραδοσιακό πρόβειο γιαούρτι και επιδόρπια όπως ρυζόγαλο, κρέμα και κρέμα σοκολάτα», εξηγεί ο Παναγιώτης Καρακικές.

 

Υπενθυμίζουμε ότι η βιομηχανία γάλακτος Λαμίας είχε αντιταχθεί σθεναρά το 2012, ενόψει της προοπτικής ανοίγματος της αγοράς και επέκτασης του χρόνου λήξης του γάλακτος στις 7 ημέρες, κάνοντας μάλιστα λόγο τότε σε ανακοίνωσή της για «τρόφιμα σκουπίδια» που φτάνουν στον καταναλωτή, διατηρώντας τελικά την ημερομηνία λήξεως του δικού της φρέσκου γάλακτος στις 5 ημέρες.

 

Είσοδος στο τσαλαφούτι

Εντός του 2020 η βιομηχανία γάλακτος Λαμίας -παράγει προϊόντα με την ετικέτα L’ami - ξεκίνησε να παράγει και τσαλαφούτι, διαθέτοντάς το στα τρία τοπικά καταστήματα λιανικής που διαθέτει σε Λαμία και Λειβαδιά με τη δική της μάρκα. Δεδομένου ότι κινείται σε ικανοποιητικού ρυθμούς η ζήτηση, το προϊόν θα ενταχθεί σε πλήρη παραγωγική διαδικασία.

 

Η προμήθεια γάλακτος από τον ΘΕΣγάλα και η παραγωγή φασόν

Ως προς την τροφοδοσία γάλακτος, προμηθεύεται από τη δυτική Φθιώτιδα, από το Νέο Μοναστήρι, την ευρύτερη περιοχή στα Καμμένα Βούρλα καθώς και ποσότητες από τους παραγωγούς του ΘΕΣγάλα, για λογαριασμό του οποίου παρήγαγε σειρά προϊόντων φασόν, ενώ πλέον συνεχίζει να παράγει για λογαριασμό του το σοκολατούχο γάλα και το ξυνόγαλα.

 

Επί του παρόντος οι υφιστάμενες συνεργασίες αναπτύσσονται με μέλη αλλά και με συνεργαζόμενους παραγωγούς. Ως προς την διαθεσιμότητα πρώτης ύλης ιδίως στο αγελαδινό, είναι περιορισμένη στο νομό Φθιώτιδας, γεγονός που οδηγεί και σε συνεργασίες όπως αυτή με τον ΘΕΣγάλα.

 

Στόχος η εδραίωση της παρουσίας της στην τοπική κοινωνία

Διατηρεί παρουσία στα ψυγεία όλων των αλυσίδων σούπερ μάρκετ του νομού Φθιώτιδας καθώς και σε μικρά σημεία λιανικής στην υπόλοιπη Ελλάδα. Επιδίωξη της βιομηχανίας γάλακτος Λαμίας είναι η αποτελεσματικότερη οργάνωση του δικτύου πωλήσεων, με αιχμή την ποιότητα και την αύξηση τωη πωλήσεών της σε τοπικό επίπεδο. «Επιδίωξή μας είναι να ενισχύσουμε την παρουσία μας στη λιανική στην τοπική αγορά. Είναι γεγονός ότι έχουμε μεγάλη στήριξη από τους καταναλωτές στην περιοχή μας. Αυτή τη στήριξη θέλουμε να την επιβραβεύσουμε και να εδραιώσουμε ακόμα περισσότερο την παρουσία μας», εξηγεί ο κύριος Καρακικές.

Η διανομή γίνεται με ιδιόκτητο στόλο φορτηγών που διαθέτει ο Συνεταιρισμός.

 

Λεζάντα: Παναγιώτης Καρακικές, Διευθυντής Βιομηχανίας Γάλακτος Λαμίας

Η βιομηχανία γάλακτος Λαμίας σε αριθμούς

Κύκλος εργασιών: ∽ 8 εκατ. ευρώ

Επεξεργασία αγελαδινού γάλακτος: 10 τόνοι/ημέρα

 

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία