BACK TO
TOP
Food insider

Βήμα στα ΠΟΠ τυριά με επίκεντρο τους μικρούς παραγωγούς κάνουν οι Ορίζοντες

Σε τέσσερις άξονες δραστηριότητας θα εκτείνεται στο εξής η δραστηριότητα της εταιρείας Ορίζοντες Α.Ε. που δημιούργησε ο επιχειρηματίας Δημήτρης Αβραμίδης, η οποία με όχημα την εμπορική δραστηριότητα που ασκεί, έχει θέσει στο επίκεντρο την συνεργασία με μικρούς παραγωγούς στους τομείς της τυροκομίας και της αλλαντοποίησης.

Σαν-Μιχαλη-Συρου

Γιώργος Λαμπίρης

243
0

Αυτή την περίοδο η εταιρεία εκτός από τη γκάμα τυριών με ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά που διακινεί, γνωστή με την ονομασία Bliss Point, συστήνεται στην αγορά και με τη νέα σειρά προϊόντων με την ονομασία «Συμπόσιον», η οποία θα περιλαμβάνει και κωδικούς ΠΟΠ.

Στόχος της εταιρείας όπως λέει o trade marketing manager της Ορίζοντες Α.Ε, Μιχάλης Μπάμπης, είναι να αναδείξει μέσα από τη συγκεκριμένη σειρά τα ΠΟΠ ελληνικά τυριά καθώς και τα παραδοσιακά ελληνικά αλλαντικά. «Ξεκινήσαμε με την τοποθέτηση των συγκεκριμένων προϊόντων σε 16 σημεία πώλησης της ΑΒ Βασιλόπουλος», αναφέρει ο ίδιος.

Στο κωδικολόγιο των προϊόντων «Συμπόσιον» περιλαμβάνονται παραδοσιακά αλλαντικά όπως το σαλάμι Λευκάδος, το απάκι από χοιρινό και από κοτόπουλο, το σύγκλινο Μάνης, τρεις διαφορετικοί τύποι λουκάνικου – δύο χοιρινά και ένα βοδινό - από την Καρδίτσα αλλά και προϊόντα όπως το καπνιστό ψαρονέφρι ή η μπριζόλα με οστό. Μεταξύ των προϊόντων διατίθενται και ειδικές κοπές όπως το μοσχαρίσιο παστράμι, το παστράμι γαλοπούλας, η ψητή γαλοπούλα, το χοιρομέρι με σοκολάτα, το χοιρινό μπούτι με τέσσερα πιπέρια και το προσούτο από πρόβειο κρέας. «Σε ό,τι αφορά τα τυριά ΠΟΠ περιλαμβάνονται γραβιέρα Νάξου από μικρό παραγωγό του νησιού, μανούρι, ενώ σκοπεύουμε να εντάξουμε στη γκάμα μας και ορισμένα ξεχασμένα ΠΟΠ τυριά όπως το πυκτόγαλο», συμπληρώνει.

Μεταξύ των παραγωγών που συνεργάζονται με την εταιρεία για τα προϊόντα «Συμπόσιον» είναι οι Τσιανάβας (Καρδίτσα), Αφοι Χάσικου (Ρέθυμνο), Μαλακάσης (Λευκάδα), Μουλκιώτης (Μάνδρα Αττικής), Ανδρομιδάς (Μάνη), Βελώνης τυριά (Νάξος), Αρβανίτης τυριά (Θεσσαλονίκη), Πλυμάκης τυριά (Ασή Γωνιά, Κρήτη).

Στο στόχαστρο η ποιότητα και όχι το μειωμένο κόστος

«Επιλέγουμε τους μικρούς παραγωγούς γιατί δεν στοχεύουμε να φέρουμε στην αγορά επικεντρώνοντας στο κόστος, αλλά σε επιλεγμένη παραγωγή. Μας ενδιαφέρει ο παραγωγός να μιλάει στα τυράκια του ένα προς ένα το πρωί ή να βρίσκεται εκεί όταν γίνεται η τυροκόμηση», επισημαίνει ο Μιχάλης Μπάμπης.

«Επιπλέον υπό την ετικέτα της Bliss Point κυκλοφορούν αποκλειστικά τυριά απόλαυσης που περιέχουν αρωματικά, τρούφα ή είναι προϊόντα ωρίμανσης και διατίθενται συνολικά δώδεκα κωδικοί. Πρόσφατα κυκλοφορήσαμε το Κυανό, που είναι το πρώτο ελληνικό μπλε κατσικίσιο τυρί, το Καπνιστό Αιγαίου και η Γωνιανή με μαύρη τρούφα, ένα μαλακό πρόβειο τυρί τύπου φέτας από την Κρήτη», εξηγεί ο κύριος Μπάπης.

Μία ακόμα δραστηριότητα για τους Ορίζοντες αποτυπώνεται μέσα από τη σειρά προϊόντων υγιεινής διατροφής, Freevia, η οποία επικεντρώνεται σε τυροκομικά με μηδενική περιεκτικότητα σε λιπαρά ή ελεύθερα λακτόζης αλλά και σε γλυκαντικά όπως η στέβια. «Στη συγκεκριμένη γκάμα θα κυκλοφορήσουμε κατσικίσιο τυρί με 5% λιπαρά».

Παρουσία σε επιλεγμένα σημεία πώλησης

Στη φιλοσοφία των Οριζόντων είναι να φέρνει τα προϊόντα της σε επιλεγμένα σημεία. Προς αυτή την κατεύθυνση ακόμα και στις συνεργασίες που διατηρεί με τα σούπερ μάρκετ, τοποθετεί τη γκάμα της σε επιλεγμένο αριθμό καταστημάτων, ενώ συνεργάζεται και με σημεία πώλησης delicatessen. «Επί του παρόντος τα Bliss Point διατίθενται σε ορισμένα καταστήματα του Σκλαβενίτη, της ΑΒ Βασιλόπουλος, του Γαλαξία και του Μασούτη», όπως λέει το στέλεχος της εταιρείας.

Η συνεργασία με την Αρτοποιία Τσατσάκης

Αυτή την περίοδο οι Ορίζοντες σε συνεργασία με την Αρτοποιία Τσατσάκης Α.Ε. με έδρα το Ηράκλειο της Κρήτης, διανέμοντας στην αγορά σειρά επώνυμων προϊόντων όπως παραδοσιακά κρητικά παξιμάδια, κριτσίνια και κρουτόν. Θα πρόκειται για προϊόντα ευρείας κατανάλωσης με στόχο την τοποθέτησή τους στις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Να σημειωθεί ότι η Τσατσάκης είναι η εταιρεία η οποία παρασκευάζει προϊόντα αρτοποιίας ιδιωτικής ετικέτας για μεγάλες επιχειρήσεις και σούπερ μάρκετ όπως η Lidl Ελλάς, η ΑΒ Βασιλόπουλος, η Elbisco, η Μασούτης.

Η Ορίζοντες Α.Ε. σε αριθμούς

Κύκλος εργασιών

2019: 5,43 εκατ. ευρώ

2018: 4,77 εκατ. ευρώ

Αποτελέσματα μετά από φόρους

2019: 64,77 χιλ. ευρώ

2018: 42,2 χιλ. ευρώ

Εξαγωγές Bliss Point

Γαλλία, Γερμανία, Αγγλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Κύπρος

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία