BACK TO
TOP
Food insider

Τζίρος από τα 100 στα 200 εκατομμύρια σε 3 χρόνια και επενδύσεις 28 εκατ. ευρώ για την Αμβροσιάδης

Σε συνολικές επενδύσεις που ανέρχονται στα 28 εκατομμύρια ευρώ σε βάθος τετραετίας, προχωράει η Κοτόπουλα Εξοχής Αμβροσιάδης, όπου τα 12,5 εκατομμύρια ευρώ θα καλυφθούν από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και τα υπόλοιπα από αναπτυξιακά προγράμματα, δανεισμό και ίδια κεφάλαια.

amvrosiadis2

Γιώργος Λαμπίρης

2916
6

Όπως λέει ο Θέμης Αμβροσιάδης, εκπρόσωπος της τρίτης γενιάς της επιχείρησης με έδρα την Πιερία, πραγματοποιούνται επενδύσεις σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων και των εγκαταστάσεών της, οι οποίες θα εκσυγχρονίσουν την παραγωγή και ταυτόχρονα θα ενισχύσουν τη δυναμικότητά της.

Ειδικότερα, στο πτηνοσφαγείο της εταιρείας θα δημιουργηθεί νέα γραμμή σφαγής, τυποποίησης και επεξεργασίας πτηνών, νέα γραμμή αερόψυξης και με τα νέα δεδομένα που θα φέρουν οι επενδύσεις αυτές η επιχείρηση θα διαθέτει πλέον δύο γραμμές με δυνατότητα σφαγής έως και 21.000 πτηνών ανά ώρα.

Η Αμβροσιάδης επενδύει και στο εργοστάσιο ζωοτροφών που διατηρεί όπου έχει προσθέσει μία νέα γραμμή παραγωγής εκτός από την ήδη υπάρχουσα, με δυνατότητα παραγωγής 20 τόνων την ώρα. Στις ίδιες εγκαταστάσεις προχωράει σε επέκταση των αποθηκευτικών χώρων για έτοιμες ζωοτροφές και στην προσθήκη αποθηκών για τις πρώτες ύλες. Ταυτόχρονα προβαίνει στον εκσυγχρονισμό του εργαστηρίου και του τμήματος ποιοτικού ελέγχου. Σε ό,τι αφορά το εκκολαπτήριο, η εταιρεία πρόσθεσε 6 νέες μηχανές εκκόλαψης με δυνατότητα ανάπτυξης 345.000 νεοσσών ανά κύκλο επώασης (κάθε κύκλος έχει διάρκεια 21 ημέρες).

Ταυτόχρονα εγκαθιστά ιδιόκτητους θαλάμους ανάπτυξης πτηνών, έχοντας ήδη τοποθετήσει τους πρώτους 7, με το συγκεκριμένο έργο να ολοκληρώνεται σε ενάμισι μήνα από σήμερα. Προβλέπεται να προστεθούν ακόμη 8 θάλαμοι, η εγκατάσταση των οποίων είναι προγραμματισμένη για το 2024. Όπως λέει ο κύριος Αμβροσιάδης το σύνολο των θαλάμων θα προσφέρουν την δυνατότητα ανάπτυξης 450.000 πτηνών ανά τοποθέτηση και μέσα από τη συγκεκριμένη κίνηση η ιδιοπαραγωγή κοτόπουλου για την Αμβροσιάδης θα φτάσει στο 42% της συνολικής παραγωγής της. Στόχος είναι σύμφωνα με τον επιχειρηματία, το ποσοστό των ιδιοπαραγόμενων κοτόπουλων να ανέλθει στο 60% εντός της προσεχούς πενταετίας. Η Αμβροσιάδης εκτός από τις ιδιόκτητες πτηνοτροφικές μονάδες, συνεργάζεται και με έναν σημαντικό αριθμό πτηνοτρόφων στις περιοχές της Άρτας, της Θήβας, της Κεντρικής Μακεδονίας καθώς και όπου υφίσταται πτηνοτροφική δραστηριότητα ανά την επικράτεια.

Αναζήτηση εκτάσεων για την δημιουργία μονάδα παραγωγής βιοκαυσίμου

Επί του παρόντος βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης εκτάσεων για την δημιουργία μονάδας παραγωγής βιοκαυσίμου, εκμεταλλευόμενη ως πρώτη ύλη τα υποπροϊόντα που προκύπτουν από την καθετοποιημένη παραγωγική της διαδικασία, τα οποία έως αυτή τη στιγμή διοχετεύει σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις παραγωγής βιοαερίου.

Εκτόξευση του τζίρου και πρόβλεψη για 200 εκατ. ευρώ το 2023

Αξιοσημείωτη είναι η ανάπτυξη του τζίρου για την εταιρεία, η οποία το 2021 για πρώτη φορά ξεπέρασε το φράγμα των 100 εκατομμυρίων ευρώ στην ιστορία της με πωλήσεις 118 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τον Θέμη Αμβροσιάδη το 2022 έκλεισε με τζίρο 166,5 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ εκτίμησή του είναι ότι το 2023 θα αγγίξει τα 200 εκατομμύρια ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο τέλος του 2020 οι πωλήσεις της ήταν 99,8 εκατ. ευρώ και σε μόλις τρία χρόνια - με την ολοκλήρωση της φετινής χρονιάς - θα αγγίξουν τα 200 εκατομμύρια ευρώ.

Η ταχεία ανάπτυξη της Αμβροσιάδης οφείλεται σύμφωνα με τον ίδιο, στο γεγονός ότι η εταιρεία έχει αναπτύξει την παρουσία της σε όλες τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ ανά την επικράτεια, κάτι που τα προηγούμενα χρόνια δεν συνέβαινε, ενώ μικρή ήταν και η συμμετοχή της και στην αγορά της εστίασης, κάτι που το τελευταίο διάστημα έχει αρχίσει να αλλάζει. «Αυτή τη στιγμή καλύπτουμε με το δίκτυό μας όλη την επικράτεια, έχοντας κερδίσει ένα σημαντικό μερίδιο στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ», αναφέρει ο κύριος Αμβροσιάδης.

Σε αριθμούς

Κύκλος εργασιών

2020: 99,8 εκατ. ευρώ

2021: 118 εκατ. ευρώ

2022: 166,5 εκατ. ευρώ

2023: ~200 εκατ. ευρώ

Σύνολο επενδύσεων 4ετίας: 28 εκατ. ευρώ

Σχόλια (6)
Προσθήκη σχολίου

10-03-2023 05:55Ioannboul

Με την αύξηση των κοτοπροιοντων 60 %, φυσικό και επόμενο είναι να αυξηθεί και ο τζίρος τους.Κατι τέτοιες ευκαιρίες ψάχνουν οι επιχειρήσεις.Φυσικα καλά κάνουν και εμείς μαλώνουμε ποιός είναι ποιό δυνατός,λες και δεν χρυσό πληρώνουμε το κοτόπουλο και εισπράττουμε κέρδη από αυτούς.

Απάντηση

02-03-2023 22:41Πετρος

Δεν μπορουν με τιποτα να πιασουν τον Πτηνοτροφικο συνεταιρισμο Πινδος ή και τον Νιτσιακο !!Τα κοτοπουλα Ιωαννινων τα ξερει και τα θελει ολα η Ελλαδα.Το μεγαλυτερο ποσοστο πανω απο 50-60% το διακινουν αυτοι οι 2 μονοι τους τι να λεμε τωρα πσντα στην σκια τους σε ολα θα ειναι πισω.Καλα κανουν κσι το παλευουν ομως κ προχωρανε με τα δανεια κτλ

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (4)
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία