BACK TO
TOP
Food insider

Στην Ίριδα ιχθυοτροφές περιέρχεται η Γαλαξίδι Θαλάσσιες Καλλιέργειες

Mία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ιχθυοκαλλιεργειών ελληνικών συμφερόντων, τη Γαλαξίδι Θαλάσσιες Καλλιέργιες, εξαγόρασε σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία παραγωγής Ιχθυοτροφών Ίριδα.

farmv2

Γιώργος Λαμπίρης

309
0

Η Γαλαξίδι που διατηρεί μονάδες στην ευρύτερη περιοχή του Γαλαξιδίου και στην Ισπανία ήταν επί σειρά ετών εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, πριν ληφθεί η απόφαση για την αποχώρησή της από την οργανωμένη αγορά. Το τελευταίο διάστημα υπήρχαν αρκετές συζητήσεις στην αγορά, με αντικείμενο την επόμενη μέρα για την Γαλαξίδι και την διαδοχή της Νάνσυς Παντελεημονίτου, που ίδρυσε την εταιρεία και παραμένει επικεφαλής της έως αυτή τη στιγμή. Μάλιστα, συζητήσεις είχαν πραγματοποιηθεί και με τον έτερο μεγάλο παίκτη της αγοράς των ελληνικών ψαριών, την εταιρεία Ιχθυοκαλλιέργειες Κεφαλονιάς που ανήκουν στην οικογένεια Γερουλάνου και τον ισπανικό όμιλο Profand.

Το 2022, η  Γαλαξίδι Θαλάσσιες Καλλιέργειες, είχαν κύκλο εργασιών στα 73,44 εκατ. ευρώ σε επίπεδο Ομίλου, από τα 64,38 εκατ. ευρώ του 2021.Τα EBITDA του Ομίλου ωστόσο μειώθηκαν αισθητά, κατά 23,6%, από τα 10 εκατ. ευρώ του 2021 στα 7,7 εκατ. ευρώ για το 2022, ως αποτέλεσμα του τριπτύχου αύξησης κόστους πωληθέντων μη βιολογικών στοιχείων, της επίπτωσης επιμέτρησης βιολογικών περιουσιακών στοιχείων και των αυξημένων δεσμευμένων κεφαλαίων για επενδύσεις των επόμενων ετών. Τα κέρδη προ φόρων των Θαλάσσιων Καλλιεργειών Γαλαξιδίου για το 2022 διαμορφώθηκαν σε 3,38 εκατ. ευρώ και αντίστοιχα, τα καθαρά κέρδη μετά φόρων για τον Όμιλο ξεπέρασαν τα 2,55 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 65,56% σε σχέση με τα 7,54 εκατ. ευρώ του 2021.

Η Ίριδα αποτελεί έναν μία από τις πιο ισχυρές επιχειρήσεις στον τομέα των ιχθυοτροφών. Είχε κύκλο εργασιών 150,77 εκατομμύρια ευρώ και καθαρά κέρδη 13,19 εκατομμύρια ευρώ μετά από τους φόρους για τη χρήση του 2022. Αντίστοιχα τα μεγέθη του 2021 ήταν τζίρος 112,74 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη μετά από φόρους 8,79 εκατ. ευρώ. Επικεφαλής και ιδρυτές της εταιρείας είναι ο επιχειρηματίας Χρήστος Γκογκορώσης με καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου και ο Νίκος Παπαϊωάννου με καθήκοντα προέδρου.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία