BACK TO
TOP
Honey Insider

Τέσσερις γενιές ανθρώπων στην φροντίδα των μελισσών για το Αναματόμελο της Ικαρίας

Συστηματική και επίπονη η προσπάθεια της οικογένειας Καρίμαλη να διαφυλάξει τη γνησιότητα και την αυθεντικότητα της μελισσοκομικής παραγωγής του νησιού με αιχμή του δόρατος το Αναματόμελο.

10a_3

Γιάννης Πανάγος

115
0

Συνέχεια προσπάθειας τεσσάρων γενεών στη φροντίδα των μελισσών, αποτελεί για τον Αντώνη Καρίμαλη το «Μέλι από τη Φύση της Ικαρίας», μιας μελισσοκομικής επιχείρησης που έχει καταφέρει να διατηρήσει στο σωστό δρόμο την παραγωγή του νησιού και να την κάνει γνωστή στις μεγάλες αγορές της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

Αυτό που ξεχωρίζει στο συγκεκριμένο εγχείρημα είναι η συστηματική και επίμονη προσπάθεια της οικογένειας Καρίμαλη να διαφυλάξει ως κόρη οφθαλμού τη γνησιότητα και αυθεντικότητα της παραγωγής, να της δώσει όνομα και ταυτότητα και να την καθιερώσει με συνέπεια σε μεγάλες και δύσκολες αγορές.

Σημειωτέoν ότι στην οικογενειακή επιχείρηση που αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στη χρήση των παραδοσιακών εργαλείων μελισσοκομίας και στις τεχνικές και γνώσεις που περνούν από γενιά σε γενιά, εργάζονται ακατάπαυστα, εκτός του πατριάρχη Αντώνη Καρίμαλη, ο γιος που έχει αναλάβει μόνος πλέον ένα μεγάλο μέρος των σμηνών, όπως επίσης η σύζυγος και μητέρα που μαζί με τη μικρότερη κόρη έχουν επωμισθεί το εμπορικό σκέλος της δραστηριότητας.

Να αναφερθεί επίσης ότι ο Αντώνης Καρίμαλης είναι πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Ικαρίας, ο οποίος ωστόσο περιορίζεται προς το παρόν στην προμήθεια των απαραίτητων εισροών μελισσοκομίας που χρειάζονται τα μέλη του, χωρίς να έχει αναπτύξει μέχρι τώρα δραστηριότητα για τη συλλογή, τυποποίηση και διακίνηση του μελιού του νησιού. «Έχουμε κάνει πολλές συζητήσεις, χωρίς να έχουμε καταφέρει ωστόσο να πάμε την υπόθεση λίγο πιο μπροστά», τονίζει στο honey Insider ο κ. Καρίμαλης. «Αυτό δεν σημαίνει ότι μένουμε εδώ, το θέμα είναι να ωριμάσουν και οι συνθήκες, έτσι ώστε η πρωτοβουλία να τύχει της δέουσας υποστήριξης από όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία