BACK TO
TOP
Διεθνή

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πιέζει για μείωση των εκπομπών κατά 90% έως το 2040

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να καλέσει τη Ευρώπη να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 90% έως το 2040, δήλωσαν δύο αξιωματούχοι στο POLITICO.

51907_1

33
0

Στις 6 Φεβρουαρίου, η εκτελεστική εξουσία της ΕΕ θα αποκαλύψει τρεις επιλογές για τους στόχους του 2040, ένα ενδιάμεσο βήμα που έχει σκοπό να βοηθήσει την ΕΕ να εκπληρώσει τη δέσμευσή της να επιτύχει την κλιματική ουδετερότητα μέχρι τα μέσα του αιώνα.

Οι δύο αξιωματούχοι της ΕΕ, οι οποίοι θέλησαν να κρατήσουν την ανωνυμία τους, δήλωσαν ότι η Επιτροπή θα εγκρίνει μια μείωση των εκπομπών κατά 90% για το 2040 συγκριτικά με τα επίπεδα του 1990 σε μια συνοδευτική δήλωση. Ο στόχος είναι σύμφωνος με τις συστάσεις του επιστημονικού συμβουλευτικού συμβουλίου της ΕΕ, το οποίο ζήτησε μείωση μεταξύ 90 και 95%

Το συμβούλιο προειδοποίησε επίσης την Πέμπτη ότι οι τρέχουσες προσπάθειες της ΕΕ για τη μείωση των εκπομπών δεν επαρκούν για να επιτευχθεί η κλιματική ουδετερότητα το 2050.

Καθώς οι εκλογές της ΕΕ πλησιάζουν τον Ιούνιο, το θέμα της πρόταση της επίσημης νομοθετικής πράξης που θα κατοχυρώνει τον στόχο του 2040 θα αφεθεί στην επόμενη Επιτροπή.

Η Ουγγαρία, η οποία κατέχει την εκ περιτροπής προεδρία του Συμβουλίου του μπλοκ το φθινόπωρο, έχει προτείνει ότι η συμφωνία για τον στόχο θα πρέπει να είναι θέμα των ηγετών της ΕΕ, κάτι που θα απαιτεί ομόφωνη απόφαση μεταξύ των χωρών μελών. Μόνο η Δανία έχει μέχρι στιγμής υποστηρίξει ρητά τον στόχο του 90%. Η Πολωνία και η Βουλγαρία έχουν επισημάνει ότι είναι ανοιχτές να συζητήσουν ένα τέτοιο ποσοστό.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία