BACK TO
TOP
Διεθνή

Οι καθυστερήσεις στις παραγγελίες επιδεινώνουν το επιχειρηματικό κλίμα στη βιομηχανία γεωργικών μηχανημάτων της Ε.Ε

Ο γενικός δείκτης επιχειρηματικού κλίματος για τη βιομηχανία γεωργικών μηχανημάτων στην Ευρώπη επιδεινώθηκε και πάλι, ελαφρά μετά την απότομη ύφεση των προηγούμενων μηνών.

viomhxaniaee_2

35
0

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Γεωργικών Μηχανημάτων (CEMA), τον Απρίλιο, ο δείκτης μειώθηκε από -55 σε -57 μονάδες (σε κλίμακα από -100 έως +100).

Η έρευνα επιβεβαιώνει και πάλι ότι οι άμεσοι πελάτες των κατασκευαστών, οι αντιπρόσωποι, δεν είναι σε θέση να μεταφέρουν τις πολυάριθμες παραγγελίες τους από το παρελθόν στους τελικούς πελάτες. Σύμφωνα με την έρευνα, οι μετοχές των αντιπροσώπων στις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές είναι σημαντικά υψηλότερες από ό,τι το έτος 2019, το οποίο έμεινε στην ιστορία λόγω των υψηλών επιπέδων αποθεμάτων αντιπροσώπων.

Η νέα επιδείνωση του επιχειρηματικού κλίματος σημειώνεται για δεύτερο συνεχόμενο μήνα αποκλειστικά και μόνο λόγω του γεγονότος ότι οι τρέχουσες επιχειρηματικές αξιολογήσεις ακολούθησαν προς τα κάτω τις ήδη χαμηλότερες προσδοκίες. Σύμφωνα με τους συμμετέχοντες στην έρευνα, η τρέχουσα επιχείρηση είναι χειρότερη από ό,τι ήταν για περισσότερα από 7 χρόνια. Μόνο το 5% των εκπροσώπων του κλάδου θεωρεί ότι η τρέχουσα επιχειρηματική κατάσταση είναι ευνοϊκή.

Από την άλλη πλευρά, οι μελλοντικές προσδοκίες έχουν σταθεροποιηθεί σε χαμηλό επίπεδο. Ωστόσο, τα δύο τρίτα των συμμετεχόντων στην έρευνα αναμένουν ότι ο κύκλος εργασιών τους θα μειωθεί τους επόμενους έξι μήνες. Ωστόσο, μια περαιτέρω - και παράλληλα σημαντική βελτίωση - μπορεί να παρατηρηθεί στις προσδοκίες για την επερχόμενη λήψη παραγγελιών (δείκτης που δεν περιλαμβάνεται στον υπολογισμό του συνολικού δείκτη βαρόμετρου).

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία