Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Πολιτικές

Ισπανική start-up αλλάζει τα δεδομένα στο κρασί

Ακριβώς όπως τα αλκοολούχα αναψυκτικά τάραξαν τη βιομηχανία των αλκοολούχων ποτών στη δεκαετία του ’90, οι επιχειρηματίες πίσω από την εταιρεία «Gik», το νεότερο κρασί της Ισπανίας, ελπίζουν πως το λουλακί αλκοολούχο ποτό τους θα είναι το επόμενο θέμα συζήτησης στην βιομηχανία του κρασιού.

Ισπανική start-up αλλάζει τα δεδομένα στο κρασί

2
0
Η γλυκιά και δροσερή γεύση και το έντονο λουλακί χρώμα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του Gik» αναφέρει στην ιστοσελίδα της η εταιρεία. Και μην ανησυχείτε αν δεν είστε γνώστες. «Δε θα χρειαστεί να παρεβρεθείτε σε εκδηλώσεις γευσιγνωσίας για να απολαύσετε το γαλάζιο κρασί, αφού η γεύση του το καθιστά τόσο εύκολο στην εκτίμηση» λένε οι κατασκευαστές.

Το κρασί παράγεται από ισπανικές ποικιλίες σταφυλιών και στη συνέχεια παίρνει το βαθύ ηλεκτρίκ χρώμα του με την προσθήκη του anthyocyacin, μιας φυσικής χρωστικής που εξάγεται από την φλούδα των σταφυλιών και το λουλακί, μια φυσική χρωστική ουσία που προέρχεται από το φυτό ισάτις.

Οι κατασκευαστές πίσω από το νέο ποτό είναι έξι Ισπανοί στην ηλικία των 20, χωρίς εμπειρία στην οινοποίηση ενώ δεν προσπαθούν να προσποιηθούν πως το χρώμα κάνει τη διαφορά στη γεύση. Όλα έχουν να κάνουν με τον νεωτερισμό. «Η κατανάλωση του Gik δεν έχει να κάνει μόνο με το γεγονός πως πίνει κανείς μπλε κρασί» λέει η διαφήμιση. «Πίνετε καινοτομία, σπάτε τους κανόνες και δημιουργείται τους δικούς σας. Επανεφεύρετε τις παραδόσεις».

Το κρασί βγήκε στην αγορά αυτό τον μήνα και μπορεί να το αγοράσει κανείς μέσω διαδικτύου για παράδοση στην Ισπανία, με κόστος περίπου 10 ευρώ το μπουκάλι. Μέσα σε λίγους μήνες θα κυκλοφορήσει στις αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας και της Ολλανδίας. Στην ερώτηση πώς αποφάσισαν να κάνουν κάτι τέτοιο, οι δημιουργοί του λένε: «Το Gik γεννήθηκε για πλάκα. Για να ταρακουνήσει λίγο τα νερά και να δούμε τι θα συμβεί. Για να δημιουργήσουμε κάτι νέο. Κάτι διαφορετικό» Ενώ στην ερώτηση: «Γιατί ένα μπλε κρασί;» απαντούν: «Γιατί όχι;».  

(πηγή: ethnos.gr)
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία