BACK TO
TOP
Τράπεζες

Πρώτη εκταμίευση δανείου της Πειραιώς για τα Σχέδια Βελτίωσης

Το πρώτο δάνειο ένταντι επιχορήγησης για τις ανάγκες των Σχεδίων Βελτίωσης, εκταμίευσε η Τράπεζα Πειραιώς σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, αξιοποιώντας τον μηχανισμό διευκόλυνσης χορήγησης δανείων, που δημιούργησε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

τραπεζα-πειραιως-1-696x458

70
6

Ο μηχανισμός διευκόλυνσης, ουσιαστικά αφορά τη δυνατότητα που έχει δοθεί στον δικαιούχο να συνάψει σχετική σύμβαση με τραπεζικό ίδρυμα για τη χορήγηση δανείου, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα μεταβάλει τον τραπεζικό του λογαριασμό μέχρι να κατατεθεί σε αυτόν δημόσια οικονομική ενίσχυση τουλάχιστον ίση με το ποσό δανείου που έχει λάβει.

Ειδικότερα, στις 25 Μαΐου, που είναι η πρώτη ημέρα λειτουργίας της σχετικής εφαρμογής, χορηγήθηκε δάνειο έναντι επιχορήγησης σε αγρότη από το Νομό Ηρακλείου, ο οποίος έχει εγκεκριμένο Σχέδιο Βελτίωσης στο Μέτρο 4.1 του ΠΑΑ. Παράλληλα, για την ολοκλήρωση της επένδυσης του, εγκρίθηκε δάνειο, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στον αγρότη να αποκτήσει άμεσα τον εξοπλισμό που έχει επιλέξει στο επενδυτικό του σχέδιο.
Επιπλέον, η Τράπεζα Πειραιώς αναφέρει στο σχετικό δελτίο τύπου:

«Η Τράπεζα Πειραιώς», η «Τράπεζα του Αγροτικού Τομέα», έχει θέσει ως προτεραιότητα τη χρηματοδοτική στήριξη κάθε υγιούς επενδυτικού σχεδίου του ΠΑΑ, με εξειδικευμένες λύσεις για κάθε παραγωγό. Με τη σημαντική τεχνογνωσία και εμπειρία που διαθέτει, έχει δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο προϊόντων, το οποίο πέραν από δάνειο έναντι επιχορήγησης, περιλαμβάνει και επενδυτικό δάνειο, εγγυητική επιστολή για προεξόφληση μέρους της επιχορήγησης, καθώς και δάνειο για φωτοβολταϊκά, στο πλαίσιο της Δράσης 4.1.3.

Στόχος της Τράπεζας είναι η χρηματοδότηση των αγροτών να γίνεται με σημαντικά πλεονεκτήματα για τους χρηματοδοτούμενους, όπως η προσαρμογή του πλάνου αποπληρωμής στη δυναμικότητα των εκμεταλλεύσεων και στην περιοδικότητα των ταμειακών ροών τους.

Παράλληλα, η Τράπεζα έχει προχωρήσει σε συνεργασίες στον κλάδο του γεωργικού εξοπλισμού, με κορυφαίες εταιρείες του χώρου όπως οι: Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ, Θεοχαράκης Α.Ε., Μποζατζίδης-Μητσιολίδης Agrotech S.A., Γ. Χίγκας Α.Β.Ε.Ε., Κ. Κουιμτζής ΑΕ, Unitrack Α.Ε.Ε., Θ. Σουμπάσης Μ.Ε.Π.Ε. και Milkplan ΑΕ, για τη χρηματοδότηση των πελατών της με ευνοϊκούς όρους.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι αγρότες, που έχουν εγκεκριμένο σχέδιο βελτίωσης, μπορούν να επικοινωνούν με το κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς με το οποίο συνεργάζονται».

Σχόλια (6)
Προσθήκη σχολίου

26-05-2020 11:26Μάκης

Για πάτε να δείτε θα σας ζητήσουν το 20% της επένδυσης να το έχεις κατάθεση στην τράπεζα .Και αν δεν έχεις τα χρήματα δεν περνεις δάνειο .και όποτε δεν υλοποιείς το προγραμμα . Αυτήν είναι η αλήθεια .

Απάντηση

26-05-2020 09:49Νέος Αγρότης

Αν είναι από αυτούς που παίρνουν 200.000 ευρώ το χρόνο επιδότηση. Που αυτός είναι.... Μπράβο του. Οι υπόλοιποι που παίρνουν μέχρι 15.000 ευρώ. Θα πάρουμε μη πω τι.....

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

26-05-2020 06:10Αγροτης

Θα τον εβγαλαν την Παναγια μεχρι να κανει ρην δουλεια του ο άνθρωπος θα τον εσκασαν. Κι αυτοι το παρουσιαζουν ως επίτευγμα.

Απάντηση

25-05-2020 19:17Βασιλης Ορφανος

Ολοι για τις τραπεζες και τα λαμογια θα δουλευουμε σε λιγο

Απάντηση

25-05-2020 18:03Αγγελαινας δημητριος

Ουαου ανοίξτε σαμπανιες

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία