BACK TO
TOP
Επιδοτήσεις

Μετά το πετρέλαιο, με την εξισωτική συνεχίζεται το μαρτύριο της σταγόνας

Ολοκληρώθηκε με το ποσό των 55.732.160 ευρώ σε 443.166 δικαιούχους αγρότες η πίστωση των λογαριασμών για την επιστροφή του ΕΦΚ πετρελαίου για το 2013, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ενώ σειρά έχει να πιστωθούν τα χρήματα για την εξισωτική αποζημίωση.

Μετά το πετρέλαιο, με την εξισωτική συνεχίζεται το μαρτύριο της σταγόνας

1054
16

Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Agronews, μειωμένα κατά 15-30% βρίσκουν τα χρήματα που πιστώθηκαν στους λογαριασμούς τους οι αγρότες για την επιστροφή του ΕΦΚ πετρελαίου, ενώ αντίστοιχες περικοπές αναμένονται και στην εξισωτική αποζημίωση, που καθυστέρησε κι άλλο η πληρωμή της.

Σε αρκετές περιπτώσεις υπάρχουν αγρότες δεν έχουν πληρωθεί καθόλου την επιστροφή του ΕΦΚ. Η απάντηση του υπουργείου είναι ότι μπαίνει από σήμερα σε εφαρμογή το μέτρο των συμψηφισμών με τις οφειλές στον ΟΓΑ, οπότε όποιος δεν έχει ασφαλιστική ενημερότητα, δεν παίρνει επιστροφή πετρελαίου.

Στις περιπτώσεις που τα ποσά για το πετρέλαιο είναι μειωμένα μέχρι και 30% σε σχέση με την προκαταβολή που είχε δοθεί στις αρχές της άνοιξης αυτό οφείλεται, σύμφωνα πάλι με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στην περικοπή κατά 22% που επέβαλε η τρόικα. Και η περικοπή ήταν αναδρομική και αφορούσε και την προκαταβολή της άνοιξης.

Προφανώς δεν υπήρξε κανένα τεχνικό πρόβλημα, ούτε καμία καθυστέρηση στις πληρωμές, απλά έπρεπε να διασταυρωθούν οι καρτέλες του ΟΠΕΚΕΠΕ με τον ΟΓΑ και στη συνέχεια το υπουργείο Οικονομικών έκανε την αναπροσαρμογή με την αναδρομική μείωση κατά 22%.

 

Νωρίτερα το Agronews έγραφε:

Από το βράδυ της Πέμπτης 10 Οκτωβρίου άρχισαν να μπαίνουν τελικά τα χρήματα για τη δεύτερη δόση της επιστροφής του πετρελαίου των αγροτών στους λογαριασμούς των δικαιούχων. Μετά τη διευθέτηση του τεχνικού προβλήματος, στην οποία απέδωσε την καθυστέρηση σχεδόν μίας εβδομάδας το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, τα χρήματα άρχισαν να φαίνονται στο σύστημα των δικαιούχων.

Όμως από το πρωί της Παρασκευής, που αναγνώστες του Agronews πήγαν στις τράπεζες να δουν τι ποσά είχαν κατατεθεί, διαπίστωσαν ότι ήταν μειωμένα κατά 30-50% σε σχέση με την προκαταβολή που είχε δοθεί στις αρχές της άνοιξης. Αυτό σημαίνει ότι ούτε καν η αναπροσαρμογή με τον αυξημένο συντελεστή από τα υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης δεν έχει προσμετρηθεί.

Πρόβλημα παρουσιάστηκε και στην πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης, καθιστώντας αναξιόπιστες και τις δύο ανακοινώσεις στις οποίες προέβη μέσα σε μία εβδομάδα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιος Τσαυτάρης και με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των αγροτών.

Να σημειωθεί ότι σε δηλώσεις του ανέφερε ότι τα χρήματα της εξισωτικής θα μπουν στους λογαριασμούς των δικαιούχων από το βράδυ της Πέμπτης, ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση τεχνικά προβλήματα εμπόδισαν να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Τώρα η εξόφληση της εξισωτικής αποζημίωσης για το 2012, συνολικού ύψους 50 εκατ. ευρώ, μετατέθηκε για το απόγευμα της Παρασκευής 11 Οκτωβρίου, οπότε και θα μπορούν να κάνουν ανάληψη από το ΑΤΜ την επόμενη μέρα, εφόσον, βεβαίως, δεν παρουσιαστούν και πάλι τεχνικά προβλήματα, σύμφωνα με το υπουργείο.

 


Σχόλια (16)
Προσθήκη σχολίου

30-05-2014 22:57giorgos

Mporei kapoios na mou apanthsei giati mpenei to poso sthn trapeza kai thn allh mera to pairnoun pisw,,??

Απάντηση

13-10-2013 15:08kwstas

posa lefta mpeikan apo t petrelea?

Απάντηση

12-10-2013 12:41basw

ton Flebarh eixa parei 134 eyrw , k' twra 84 ...... fysika DEN xrwstaw ston oga , exw taktopoihmenes tis ypoxrewseis mou ........ egw na eimai synephs , ekeinoi omws einai apenanti mou ????

Απάντηση

11-10-2013 22:01grigoris naousa

oreo tragoudi ton afieroses file m lol https://www.youtube.com/watch?v=zYRQQZ_rO8U

Απάντηση

11-10-2013 20:33ΧΑΛΚΙΔΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ...ΝΕΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ Κ ΠΑΛΙΟΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΘΑ ΤΡΑΒΑΜΕ.ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΛΕΨΙΜΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ Κ ΕΜΕΙΣ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ Κ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ....Κ ΕΑΝ Κ ΜΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΩ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Κ ΠΑΛΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΤΟ ΔΩΣΩ...

Απάντηση

11-10-2013 18:36argyrhss

εγώ σκεφτομε να πάω να οργώσω με κανα άλογο και με κανα γαϊδουράκι ,μπας και με μινουνε ta χρήματα από το πετρελεω.χα0χα00χα xxaax 8α πουλισο το τραχτερ και 8α παρο μια φουραδα χαχα9χαχα9χα9αχ9

Απάντηση

11-10-2013 15:40ΑΛΕΚΟΣ

...Η απάντηση του υπουργείου είναι ότι μπαίνει από σήμερα σε εφαρμογή το μέτρο των συμψηφισμών με τις οφειλές στον ΟΓΑ, οπότε όποιος δεν έχει ασφαλιστική ενημερότητα, δεν παίρνει επιστροφή πετρελαίου.... και για αυτά που χρωστά ο ΟΠΕΚΕΠΕ στούς αγρότες όπως το πρόγραμμα δάσωσης γεωργικών γαιών ούτε κουβέντα για συμψηφισμό, Και μετά απορούν γιατί ο κόσμος ψηφίζει ακραία κόμματα,Ας φροντίσουν πρώτα απο ολα να κάνουν κράτος Δικαίου!

Απάντηση

11-10-2013 15:36ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΒΑΛΑ

ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ....ΜΑς ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ... ΑΥΤΟΙ ΜΑς ΑΞΙΖΟΥΝ ΑΦΟΥ ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ

Απάντηση

11-10-2013 15:16grigoris naousa

pedia towra pou tha mpei i eniea enisxisi einai lene mia sobari enesi reftotitas stinb agora kala einai xazi i to pezoun,1250 ebro pernw kai kratan ta950 asfalia dedron leei.afti einai i enesi stin agora eleos einai koroideboun ton kozmo kai nomizei oti pernoume lefta emeis i agrotes.mas petan 5 psixoula kai gemizoun tis efimerides kai ta deltia idiseon eleos einai.strematiki isfora sou leei ti me ta dineis re kratata ti mono na alazoume xrima???

Απάντηση

11-10-2013 15:13grigoris naousa

60 ebro epistrofi tha gemiso mia fora to trakter kai sothika pedia pragmatika tous efxaristw para polu as paroun kai ala metra antexoume mono pou mas dinoun tin epistrofi petreleou :D skeftome na to kanw atmokinito na doulebei me ksila.na doume apozimioseis apo to xalazi pote tha dosoun,kati legan gia noembrio twra exei pesei sigi asirmatou,o samaras leei pame kala pou to blepei to kala monos aftos kserei eleos.

Απάντηση
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία