BACK TO
TOP
Επιδοτήσεις

Τα υπόλοιπα της εξισωτικής του 2014 μέσα στο Μάιο

Τη δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου για πληρωμή των υπολοίπων της εξισωτικής του 2014 μέχρι το τέλος Μαΐου, επανέλαβε ο υφυπουργός Παναγιώτης Σγουρίδης στους βοοτρόφους της κόκκινης φυλής με τους οποίους συναντήθηκε την Πέμπη 19 Μαρτίου.

Τα υπόλοιπα της εξισωτικής του 2014 μέσα στο Μάιο

0
0

Επιπλέον, αναφέρθηκε ξανά στις πληρωμές του Άρθρου 68 για τα ποιοτικά πριμ, τα οποία –όπως είπε- δρομολογούνται κοντά στο Πάσχα, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως αν υπάρξει καθυστέρηση θα οφείλεται σε εμπλοκή της ΕΚΤ.

Στη συνάντησή τους με τον υφυπουργό, οι βοοτρόφοι παρουσίασαν ειρά καίριων ζητημάτων που σχετίζονται με τη μείωση της ενιαίας αποδεσμευμένης ενίσχυσής τους κατά 30%, καθώς και τα προβλήματα που προκύπτουν στο πρόγραμμα της γενετικής βελτίωσης, με την εκλεξιμότητα των βοσκοτόπων, τις ζωοτροφές και την ελλιπή στήριξη των υποδομών.

Από τη μεριά του ο κ. Σγουρίδης, αφού άκουσε τα προβλήματα του κλάδου, δεσμεύτηκε για την καταβολή των εξισωτικών του 2014 και των ενισχύσεων της βιολογικής κτηνοτροφίας του 2012 μέχρι το τέλος του Μάη του 2015. Επίσης, ο ίδιος τόνισε ότι το ζήτημα των βοσκότοπων πρόκειται να λυθεί άμεσα με Κοινή Υπουργική Απόφαση, θέτοντας χρονικό όριο τον Σεπτέμβρη του τρέχοντος έτους, μιας και τα διαχειριστικά σχέδια έχουν ήδη δρομολογηθεί.

Τέλος ενημέρωσε του βοοτρόφους για τις αδιάκοπες –όπως τις χαρακτήρισε- προσπάθειες που κάνει η νέα κυβέρνηση προκειμένου να τακτοποιηθούν οι όποιες εκκρεμότητες υπάρχουν μέχρι το καλοκαίρι.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία