Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Επιδοτήσεις

Δύο μήνες απλήρωτη η πρόωρη σύνταξη των αγροτών

Δεύτερη χρονιά το ίδιο έργο φοβούνται ότι θα δουν οι αγρότες δικαιούχοι της πρόωρης σύνταξης, καθώς ήδη παρατηρείται σημαντική καθυστέρηση σε μια κατά τα άλλα τακτική πληρωμή, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda. Η τελευταία πίστωση έγινε στις 17 Δεκεμβρίου και αφορούσε την πρόωρη σύνταξη του Νοεμβρίου, ύψους 5,7 εκατ. ευρώ σε 30.464 αγρότες.

Απόγευμα Τρίτης πιστώνεται το τσεκ, φθάνουν τα πρώτα ενημερωτικά SMS

1
3

Με τη «λογική» της πληρωμής, θα έπρεπε μέχρι σήμερα –τέλος Φεβρουαρίου- να έχουν ήδη πληρωθεί άλλοι δύο μήνες, ένας στα μέσα Ιανουαρίου και ένας στα μέσα Φεβρουαρίου. Ωστόσο, σύμφωνα με τις καταγγελίες των παραγωγών, η τελευταία πληρωμή ήταν τον Δεκέμβριο, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που φοβούνται ότι θα επαναληφθεί το περσινό σκηνικό, τους αντίστοιχους μήνες, που έμειναν για πάνω από τρεις μήνες χωρίς τα ποσά που δικαιούνται από το εν λόγω πρόγραμμα.

Σημειωτέον ότι πέρυσι, ένας από τους λόγους της καθυστέρησης της σχετικής πληρωμής, που έφτασε σχεδόν τους 4 μήνες ήταν και το γεγονός ότι δεν είχε υπογραφεί η απαραίτητη απόφαση με την πίστωση του σχετικού κονδυλίου που αφορούσε την πληρωμή του 2015.

Κάτι, που ωστόσο, δεν ισχύει για φέτος, καθώς η περσινή ΚΥΑ, που συνυπέγραφαν ο τότε αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, καθορίζει και το συνολικό ποσό προς πίστωση για το έτος 2016, στα 70 εκατ. ευρώ και μάλιστα, υψηλότερο από το ποσό των 67,5 εκατ. ευρώ για το 2015.

Σχόλια (3)
Προσθήκη σχολίου

10-03-2016 15:45Χαρα

Τελικα ξερουμε ακριβη ημερομηνια για την οληρωμη των προωρων συνταξεων??

Απάντηση

01-03-2016 13:14Σασα

Δεν είναι δεύτερη χρονιά. Κάθε χρόνο τα ίδια. Αν αργούσε οποιασδήποτε άλλης κατηγορίας η σύνταξη θα είχε γίνει χαμός. Σ αυτή την περίπτωση σχεδόν κανεις δεν το μαθαίνει και φυσικά δεν ανοίγει ρουθούνι. Ντροπή στις εκάστοτε κυβερνήσεις της Ελλάδας.. Πολλοί από αυτούς κυριολεκτικά δεν έχουν άλλους πόρους και φυτοζωούν

Απάντηση

29-02-2016 22:51ΚΡΗΤΗ

ΠΟΤΕ ΡΕ ΑΣΧΕΤΟΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΩΡΗ?ΠΩΣ ΘΑ ΖΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ?ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΝΕΙΣ????

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία