Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Επιδοτήσεις

Επιδότηση ασφαλίστρου στο νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης

Το Μέτρο επιδότησης αγροτικών ασφαλίστρων σε αγρότες που ασφαλίζονται για ζηµιές που δεν καλύπτει ο ΕΛΓΑ, υποστήριξε πως θα θέσει σε εφαρµογή την ερχόµενη προγραµµατική περίοδο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης.

43_4

Πέτρος Γκόγκος

563
2

Πρόκειται για το Μέτρο 17 που είχε προβλεφθεί στο προσχέδιο των Προγραµµάτων Αγροτικής Ανάπτυξη το οποίο είχε αποσταλεί προς έγκριση στις Βρυξέλλες το 2014, ωστόσο τελικά δεν συµπεριελήφθη στον τελικό ελληνικό φάκελο. Η τότε κυβέρνηση Σαµαρά Βενιζέλου είχε δεσµεύσει στο ΠΑΑ για τη συγκεκριµένη δράση ποσά ύψους 200 εκατ., τα οποία τελικά κατευθύνθηκαν σε άλλα προγράµµατα. Ειδικότερα, όπως εξήγησε ο κ. Βορίδης: «Θα βάλουµε µέσα στο Πρόγραµµα Αγροτικής Ανάπτυξης, αυτό το οποίο υπήρχε προκειµένου να υπάρχει πρόσθετη κάλυψη προς τους παραγωγούς µας. Θέλω απλά να σας πω ότι νοµίζω µέσα στο επόµενο διάστηµα, µέσα στην επόµενη διετία, -λέω διετία γιατί το Πρόγραµµα Αγροτικής Ανάπτυξης το καινούργιο θα τρέξει µέσα στην επόµενη διετία- οι παραγωγοί µας θα έχουν ένα πολύ ισχυρότερο σύστηµα ασφαλιστικών καλύψεων και αποζηµιώσεων, ώστε να µειώσουν την ανασφάλεια που νιώθουν και την αγωνία που νιώθουν από τις ζηµιές λόγω φυσικών καταστροφών».

 

 

Αναµόρφωση καταλόγου ζηµιών

Περιθώρια ένταξης περισσότερων ζηµιών χωρίς να διαταραχθεί η δηµοσιονοµική ισορροπία του Οργανισµού δεσµεύτηκε ότι θα εξετάσει ο υπουργός Μάκης Βορίδης, σε µια προσπάθεια να ανταποκριθεί σε ένα εκ των βασικών αιτηµάτων του αγροτικού κόσµου, που βλέπει τις εκµεταλλεύσεις του να πλήττονται όλο και πιο συχνά, όλο και πιο έντονα από καιρικά φαινόµενα τα οποία δεν προβλέπονται στον υφιστάµενο κανονισµό του ΕΛΓΑ. 

 «Είναι κάτι το οποίο θα αρχίσουµε να το εξετάζουµε ταυτόχρονα, ήδη δηλαδή ξεκινάµε να το εξετάζουµε, αλλά συνδέεται υποχρεωτικά µε τη δηµοσιονοµική εξυγίανση του οργανισµού και αυτό επίσης, αυτή η µελέτη του Οκτωβρίου θα µας επιτρέψει να δούµε και σηµεία που πρέπει να παρέµβουµε στα θέµατα της εσωτερικής δικαιοσύνης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ για την στρατηγική της κυβέρνησης στο σύστημα ασφάλισης αγροτικής παραγωγής στην Agrenda που κυκλοφορεί 1 Αυγούστου.
Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

01-08-2020 14:58Giorgos

Αυτός εργά πρέπει να καταργηθεί πληρώνουμε εισφορές μας τα περνούν χοντρά και όταν κάνουμε ετισεις για ζημιές ούτε ερχουντε να δούνε της ζημιές που έχασα όλο το εισόδημα σχεδόν δεν έδωσαν σημασία για Τον κόπο μας μόνο έδωσα όπου ήθελαν τι να πω πληρώνουμε εργά για να μάς στηρίξουν όταν παθαίνουμε ζημιές πως θα ζήσω την οικογένεια μου δεύτερη χρονιά Τώρα μην μας κρατάτε εισφορές τότε Η για όλους θα στηρίξτε Η για κανένα τροπή σας.

Απάντηση

01-08-2020 09:03Georg

Το 2004 και όχι το 2014 είχε κατατεθεί στην ΕΕ αλλά δεν το συνέχισε η ΝΔ.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία