BACK TO
TOP
Πολιτισμός

Η αγροτική οικονομία γρανάζι στο Game of Thrones

Αμφότερες οι οικονομίες του Westeros και του Essos εξαρτώνται περισσότερο από τη γεωργία, παρά από τους δράκους.

game-of-thrones-hbo

1
0

Με τη σύγκρουση στα επτά βασίλεια του Westeros να έχει φτάσει στο τέλος της, ένα από τα συμπεράσματα της τηλεοπτικής εκπομπής του Game of Thrones είναι ότι ο φανταστικός αυτός κόσμος έχει τελικά περισσότερες συνδέσεις με την αγροτική οικονομία από ό, τι η σειρά άφησε να εννοηθεί, όπως μαρτυρά το drovers.com.

Παρακάτω συγκεντρώνονται μερικά από τα πιο χτυπητά παραδείγματα που υποστηρίζουν την άποψη αυτήν.


Το βασίλειο του Reach είμαστε αυτοί που δίνουν στους ανθρώπους κάτι να μασάνε στο τραπέζι τους δηλώνει σε ένα επισόδειο η Margaery Tyrell.


Το πιο γνωστό βασίλειο για τη γεωργία είναι το Reach, όπου όλοι καλλιεργούν σιτηρά, φρούτα, κρασί και εκτρέφουν  ζώα. Το Reach κυβερνάται από τον Οίκο Tyrell, που είναι ο δεύτερος πλουσιότερος των Επτά βασιλείων μετά από τον Οίκο των Lannister. Οι Tyrell κέρδισαν τον πλούτο τους λόγω της εύφορης γης της Reach. Μια τελετουργία πραγματοποιείται τη νύχτα της συγκομιδής στο κάστρο Highgarden για να βοηθήσει στον εορτασμό της πλούσιας συγκομιδής της Reach.

«Το Reach είμαστε αυτοί που δίνουν στους ανθρώπους κάτι να μασάνε στο τραπέζι τους. Ως η πιο εύφορη περιοχή των Επτά Βασιλείων, αυξάνουμε την παραγωγή στο μερίδιο των σιτηρών και των φρούτων που τροφοδοτούν αυτή τη χώρα, ειδικά τώρα που οι «επαναστάτες» έχουν κατά-κάψει τα άλλα χωράφια», δηλώνει σε ένα επισόδειο η Margaery Tyrell, η οποία ήταν κάποτε βασίλισσα των Επτά Βασιλείων.

Η λαίδη Olenna Tyrell, με το παρατσούκλι της βασίλισσας των Θρόνων, ήταν ο αρχηγός της οικογένειας και μια έξυπνη γυναίκα επιχειρηματίας. Όταν οι Οίκοι Tyrell και Lannister αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, η λαίδη Olenna ήξερε ακριβώς τι έφερνε το Reach στο τραπέζι. Για να συμβάλει στην επιβίωση των επερχόμενων πολέμων και του χειμώνα, ο Οίκος Tyrell προμήθευσε την πρωτεύουσα King's Landing με ένα εκατομμύριο μπούσελ σιταριού, μισό εκατομμύριο μπούσελ από κριθάρι, βρώμη και σίκαλη, 20.000 κεφάλια βοοειδών και 50.000 πρόβατα.


Η λαίδη Olenna Tyrell ήταν ουσιαστικά μια έξυπνη γυναίκα επιχειρηματίας.


Αν και δεν είναι και τα επτά βασίλεια τόσο εύφορα όσο το Reach, πολλοί έχουν κάποια σχέση με τη γεωργία. Το νοτιότερο βασίλειο του Dorne είναι γνωστό για το βραβευμένο «Dornish» κρασί του. Τα Σιδερένια Νησιά έχουν μερικά από τα φτωχότερα εδάφη που ανάγκασε τους Ironborn να μοιάζουν περισσότερο με μια κουλτούρα τύπου Viking.

Όμως ο Βορράς, που συνδέεται συχνά με το χειμώνα, έχει αρκετά αγροκτήματα. Για παράδειγμα, μια περιοχή γνωστή ως The Gift χρησιμεύει ως περιοχή καλλιέργειας για τους Άνδρες της Νυχτερινής Φρουράς,  προκειμένου να διατηρήσουν και να επανδρώσουν το Τοίχος. Άξιες αναφοράς είναι και οι κολοκύθες που μεγαλώνουν στην Κοιλάδα, ενώ στο βασίλειο καλλιεργείται ακόμη σιτάρι, καλαμπόκι και κριθάρι.


Το νοτιότερο βασίλειο του Dorne είναι γνωστό στη σειρά για το βραβευμένο «Dornish» κρασί του.


Εκτός από την ύπαρξη εύφορου εδάφους για τις καλλιέργειες, τα Riverlands επιτελούν το ρόλο του μεγαλύτερου μεταφορέα σιτηρών του Westeros, επειδή οι κεντρικοί ποταμοί οδηγούν σε πολλές από τις λιμενικές πόλεις των Επτά Βασιλείων.

Το Riverlands φιλοξενεί επίσης έναν χαρακτήρα γνωστό μόνο ως «Αγρότη» και την κόρη του Sally στην παράσταση που αγωνίζονται να κρατήσουν τους επιδρομείς μακριά από το αγρόκτημα τους. Ο Αγρότης δέχεται τον Sandor Clegane, γνωστός και ως Hound, καθώς και την Arya Stark καθώς ταξιδεύουν. Προσφέρεται να παράσχει στον Hound  την δουλειά του προστάτη του αγροκτήματος, αλλά αργότερα, ο ίδιος ο Hound τον κλέβει. Τελικά η εκπομπή αποκαλύπτει ότι η Sally και ο πατέρας της έχουν πεθάνει αρκετά χρόνια αργότερα από την πείνα και αυτό οδηγεί τον Sandor να θάψει τους ανθρώπους που είχε κάποτε κλέψει.

Σε όλη τη Στενή Θάλασσα, στα ανατολικά της ηπείρου του Essos, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για τη γεωργία.

Η Θάλασσα των Ντοθράκι δεν είναι στην πραγματικότητα νερό, αλλά ένας ωκεανός γρασιδιού. Παρόλο που δεν υπάρχουν επίσημες κτηνοτροφικές επιχειρήσεις που να διοικούν νομαδικές φυλές των Ντοθράκι, παρέχεται η δυνατότητα να βόσκουν πολλά ζώα με τις εκατοντάδες τύπους αγρωστωδών που καλλιεργούνται στα λιβάδια. Το Lhazar φιλοξενεί πρόβατα που συχνά πέφτουν θύματα των Ντοθράκι.


Η θάλασσα των Ντοθράκι στην πραγματικότητα βρίσκεται στη Βόρεια Ιρλανδία.


Στην πόλη των σκλάβων, το Meereen, η Μητέρα των Δράκων αποζημιώνει τους βοσκούς για τις απώλειες που έχουν εξαιτίας των δράκων της.

Στην πραγματικότητα το Game of Thrones, είχε επιπτώσεις στους πραγματικούς αγρότες. Ένας εκτροφέας ειδικών ζώων στη Βόρεια Ιρλανδία ήταν σε θέση να σώσει το αγρόκτημα του λόγω της εκπομπής του HBO. Ο Kenny Gracey, ο οποίος έκτρεφε ζώα που προέρχονται από το βρετανικό νησί, προσεγγίστηκε από την παραγωγή του Game of Thrones προκειμένου να χρησιμοποιηθούν μερικά από τα μοναδικά ζώα του. Τα ζώα που εμφανίζονται στη σειρά περιλαμβάνουν Αγγλικά βοοειδή Longhorn, πρόβατα Jacob και βρετανικούς χοίρους Saddleback.

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία