BACK TO
TOP
Πολιτισμός

Στην πολιτεία Georgia επιτρέπεται το delivery αλκοολούχων ποτών

Καθώς η πανδημία COVID-19 άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο πολλοί καταναλωτές ψωνίζουν, ο Κυβερνήτης Brian Kemp, στις αρχές του μήνα, υπέγραψε νομοθεσία που επιτρέπει στα καταστήματα και τουλάχιστον σε ορισμένα εστιατόρια να παραδίδουν μπύρα, κρασί και ποτά στα σπίτια.

wine-deliveries

20
0

Πριν από μια δεκαετία η πολιτεία Georgia δεν επέτρεπε στα καταστήματα να πωλούν αλκοολούχα ποτά ούτε καν τις Κυριακές! Το πολιτικό κλίμα όμως έχει αλλάξει πολύ από τότε. Η πανδημία κορονοϊού, έπεισε περισσότερους καταναλωτές να παραγγέλνουν τα είδη σουπερ-μάρκετ σε delivery και αυτό συνέβαλε στο να περάσει πιο εύκολα το νέο νομοσχέδιο House Bill 879.

"Το House Bill 879 είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το πώς το ρυθμιστικό σύστημα της Georgia, επιτρέπει ευρέως την επιλογή των καταναλωτών, παρέχοντας ταυτόχρονα στις τοπικές επιχειρήσεις την ευκαιρία να αναπτυχθούν ", δήλωσε ο K.C. Honeyman, ο εκτελεστικός διευθυντής των χονδρεμπόρων κρασιού και οινοπνευματωδών ποτών της Georgia.

Μετά τη ψήφιση του νομοσχεδίου, το Υπουργείο Εσόδων θα πρέπει να εκπονήσει κανονισμούς για την παράδοση στο σπίτι προτού τα καταστήματα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον νέο νόμο και αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστούν μερικοί μήνες ακόμα για να ξεκινήσουν τα delivery ποτών.

Κατά τη συζήτηση για το μέτρα, κυβερνητικό στέλεχος δήλωσε ότι αυτή η ρύθμιση  «Είναι απλώς μια ανταπόκριση στη ζήτηση των καταναλωτών», είπε ο Harrell. «Μία από τις εταιρείες που παραδίδει σε άλλες πολιτείες είχε πάνω από 400.000 αιτήματα παράδοσης (στη Georgia) το ημερολογιακό έτος 2019 ... και έπρεπε να πει« όχι »σε καθεμία από αυτές!»

«Είναι σαφές ότι υπάρχει ζήτηση και όλο και περισσότεροι άνθρωποι παραγγέλνουν είδη παντοπωλείου στο διαδίκτυο. Είναι απλώς μια ευκολία για τον καταναλωτή. "

Η πανδημία επέκτεινε τη ζήτηση καθώς πολλοί προσπάθησαν να αποφύγουν τα παντοπωλεία, τα εστιατόρια και άλλες επιχειρήσεις με την ελπίδα να αποφύγουν το COVID-19.

Ορισμένα εστιατόρια, έχουν ήδη παραδώσει αλκοολούχα ποτά μαζί με παραγγελίες για φαγητό κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Το νομοσχέδιο πέρασε από το Κοινοβούλιο πριν η Γενική Συνέλευση διακόψει τη σύνοδο του 2020 τον Μάρτιο λόγω της πανδημίας. Όταν οι νομοθέτες επέστρεψαν τον Ιούνιο, έκανε το μέτρο προτεραιότητα.

Σύμφωνα με το νόμο περί παράδοσης, η μπύρα ή το κρασί δεν μπορούσαν να βρίσκονται στην μπροστινή σελίδα. Ο υπάλληλος courier θα πρέπει να ελέγξει την  ταυτότητα για να βεβαιωθεί ότι ο αγοραστής είναι αρκετά μεγάλος για να αγοράσει αλκοόλ.

Ο νόμος επιτρέπει στους τοπικούς δήμους να επιλέξουν να μην επιτρέψουν την παράδοση αλκοολούχων ποτών. Το αν τα εστιατόρια θα μπορούσαν να παραδίδουν ή όχι, εξαρτάται από τους τοπικούς νόμους που διέπουν την επιχείρησή τους.

Η ένωση μικρών καταστημάτων ποτών στη Georgia - που αποτελεί ισχυρό λόμπι στο Καπιτώλιο - αντιτάχθηκε στη νομοθεσία, λέγοντας ότι τα 500 καταστήματά της θα ήταν σε μειονεκτική θέση επειδή δεν έχουν δημιουργήσει ιστοσελίδες και σύστημα παράδοσης.

Αλλά το συγκεκριμένο νομοσχέδιο έφερε ακόμα μια πρωτιά, καθώς έγινε ακόμη μια σημαντική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο οι φορείς αντιμετωπίζουν την πώληση αλκοολούχων ποτών. «Πριν από είκοσι πέντε χρόνια, οποιοδήποτε νομοσχέδιο για τα οινοπνευματώδη ποτά θα αντιμετώπιζε δυσκολία στο να το εγκρίνουμε», δήλωσε τον Ιούνιο ο αρχηγός της μειοψηφίας της Γερουσίας Steve Henson, D-Stone Mountain. "Έχουμε αλλάξει πολλά με τα χρόνια."

Για δεκαετίες, η Georgia είχε περιοριστικούς νόμους για τις πωλήσεις αλκοόλ και χρειάστηκαν περίπου πέντε συνεδριάσεις της Βουλής για να πείσουν τα λόμπι παντοπωλείων να επιτρέψει την Κυριακή λιανικές πωλήσεις μπύρας, κρασιού και οινοπνευματωδών ποτών. Το μέτρο πέρασε τελικά το 2011 μετά την αποχώρηση του Κυβερνήτη Sonny Perdue, ενός θρησκευτικού συντηρητικού που αντιτασσόταν σε αυτό.

Εκείνη την εποχή, η Georgia ήταν μια από τις τρεις πολιτείες με πλήρη απαγόρευση των πωλήσεων αλκοόλ την Κυριακή στα καταστήματα.

Αλυσίδες παντοπωλείων όπως Kroger και Publix, brewpubs και άλλες επιχειρήσεις, πίεσαν σκληρά για να επεκτείνουν τη διαθεσιμότητα των προϊόντων που πωλούν ή παράγουν κατά την τελευταία δεκαετία.

Ο Μάρτιν Σμιθ, ένας εκπρόσωπος της Ένωσης Χονδρεμπόρων Μπύρας της Georgia, δήλωσε ότι το τελευταίο νομοσχέδιο θέτει «ένα υψηλό επίπεδο για την ασφαλή παράδοση αλκοόλ στην πολιτεία μας».

"Σύντομα, τοπικά εστιατόρια, παντοπωλεία και καταστήματα θα μπορούν να επεκτείνουν σε μεγάλο βαθμό τις δραστηριότητές τους, παρέχοντας προϊόντα που προμηθεύονται από τους χονδρεμπόρους της πολιτείας μας σε σπίτια σε όλη τη Georgia", είπε.

Πηγή: krasiagr.com

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία