Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Προγράμματα

Δύο αγρότες πήραν εγκρίσεις για βιολογικά όσο ολόκληρη η Ήπειρος

Η διασπορά των κονδυλίων σε πολύ µεγάλους παραγωγούς ανά την Ελλάδα δικαιώνει όσους φώναζαν για ανώτατο όριο ενίσχυσης ή επιδοτούµενης έκτασης ανά εκµετάλλευση. Εκτός η πλειοψηφία των κτηνοτρόφων που ήθελαν να καθετοποιήσουν τη µονάδα τους µε βιολογικές ζωοτροφές

2_Viologika

Γιώργος Κοντονής

127
7

Όσα κονδύλια πήραν δύο εκµεταλλεύσεις της ∆υτικής Μακεδονίας έλαβαν και οι 160 βιοκαλλιεργητές παλιοί και νέοι της Ηπείρου, και όσους δικαιούχους χώρεσε η Πελοπόννησος µε το 10% του συνολικού µπάτζετ του Μέτρου που σηµείωσε τους περισσότερους ενταχθέντες, κατάφεραν µετά βίας να βολέψουν η Κεντρική Μακεδονία, η Ανατολική Μακεδονία και η Θεσσαλία µαζί. Αυτή είναι εικόνα της δεύτερης προκήρυξης του Μέτρου των Βιολογικών, που ήρθε για να συµπληρώσει µετά την πρώτη πρόσκληση των κριτηρίων Natura, την εικόνα στρέβλωσης στη διανοµή των κονδυλίων και την αγορά των βιολογικών για την ερχόµενη πενταετία.

Η διασπορά των κονδυλίων σε πολύ µεγάλους παραγωγούς ανά την Ελλάδα (205 εκατ. ευρώ σε 6.330 παραγωγούς), δικαιώνει όσους φώναζαν εδώ και καιρό να µπει πλαφόν στα στρέµµατα που µπορούν να ενταχθούν ή έστω ενός ανώτατου ορίου χρηµατοδότησης ανά εκµετάλλευση -δύο µόλις δικαιούχοι θα λάβουν 2,3 εκατ. στην πενταετία. Μάλιστα το φαινόµενο αυτό δεν περιορίστηκε µόνο στις δύο προκηρύξεις των Βιολογικών, αλλά και στην Απονιτροποίηση, κόβοντας τις όποιες ελπίδες είχαν για την εξασφάλιση µίας κάποιας ρευστότητας οι µικρότερες εκµεταλλεύσεις, πολλές εκ των οποίων πλήρωσαν στον σύµβουλο 3 φορές φάκελο ένταξης αλλά έµειναν εκτός. Για το πώς τώρα για ακόµη µία φορά ευεργετήθηκαν κατά βάση οι µεγάλες εκµεταλλεύσεις, αυτό έχει να κάνει µε τα κριτήρια ένταξης που δίνουν µεγαλύτερη προτεραιότητα σε όσους διαθέτουν τα περισσότερα στρέµµατα.

Εύλογες απορίες πάντως προκαλεί και το γεγονός πως ενώ στην Πελοπόννησο, που έλαβε τα περισσότερα κονδύλια εξ αρχής και είχε το µεγαλύτερο ποσοστό δικαιούχων στο σύνολο όλων των Περιφερειών, κατάφερε να εξασφαλίσει 5,2 εκατ. ευρώ επιπλέον µετά την «υπερδέσµευση».

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 20 Ιουλίου

 


 

Σχόλια (7)
Προσθήκη σχολίου

03-05-2020 09:26Δημητρης

ολοι εσεις που σχολιαζετε και τα χωνετε κανονικα ....πηγαινετε πισω απο σκατοσινδικαλιστες τυπου Μπουτα και σια.....κανενας στην Ελλαδα δεν ασχοληθηκε σοβαρα με τον πρωτογεννη τομεα. Τρεχουμε πισω απο τους Γερμανους και τον καθε ευρωπαιο μαλ.....οσοι λενε αληθειες τους εξαφανιζουν...μεχρι και οι πουτανες μπηκαν στις ρυθμισεις λογω πανδιμιας....οσοι κραζετε τορα ειστε αγγαλια το χειμωνα με το Μπουτα και την παρεα του...

Απάντηση

25-07-2019 22:12γιαννης

Στο υπαατ Ό πρωθυπουργός στέλνει τους πιο ανίκανους γιατί μόνο ανίκανοι μπορούν να κανουν τέτοια μοιρασιά στα βιολογικα. ο τσιρωνης το παίξε οικολόγος και έδωσε τα natura μάλιστα 1/10. (Δική του πατεντα) Ο Αραχωβίτης διαλεξε την Πελοπόννησο για να επανεκλεγεί και στις αλλες περιφερειες αυτουςωοου εχουν 1000 στρ και πανω (πατεντα αραχωβιτη) Οι βιοκαλλιεργητές ας γίνουν ψαράδες.

Απάντηση
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία