BACK TO
TOP
Προγράμματα

Ανοχή για εκτροπή από τις δεσμεύσεις των Νέων Αγροτών

Σχέδιο εγκυκλίου για τον χειρισµό των νέων αγροτών που εντάχθηκαν στο πρόγραµµα το 2016 αλλά φαίνεται να εµφανίζουν µειωµένη την τυπική τους απόδοση µε κίνδυνο να απενταχθούν από το Μέτρο, έχουν συντάξει οι διαχειριστικές αρχές.

neoi_agrotes_3

Γιώργος Κοντονής

42
0

Συγκεκριµένα, σύµφωνα µε το έγγραφο εργασίας σχετικά µε την πορεία υλοποίησης των Προγραµµάτων Αγροτικής Ανάπτυξης, οι αρχές έχουν προχωρήσει σε προώθηση αιτήµατος τροποποίησης του ΠΑΑ σχετικά µε την ανοχή κατά 5% στην διατήρηση της τυπικής απόδοσης της εκµετάλλευσης της µελλοντικής κατάστασης σε σχέση µε την υφιστάµενη.

Υπενθυµίζεται πως σύµφωνα µε την προκήρυξη του Μέτρου 6.1 ο δικαιούχος έχει υποχρέωση:

Να διατηρεί τουλάχιστον την αρχική παραγωγική δυναµικότητα της εκµετάλλευσης (σε όρους τυπικής απόδοσης) µε την οποία εγκρίθηκε για το Υποµέτρο 6.1 έως την ολοκλήρωση και την ορθή υλοποίηση του επιχειρηµατικού σχεδίου. Συνεπώς δεν πρέπει, κατά τη διάρκεια του επιχειρηµατικού του σχεδίου η τυπική απόδοση της εκµετάλλευσης να πέσει κάτω από εκείνη του έτους ένταξης.

Αναλυτικά οι ενέργειες των αρχών σύµφωνα µε το έγγραφο εργασίας:

  •   Προώθηση αιτήµατος τροποποίησης του ΠΑΑ σχετικά µε την ανοχή κατά 5% στην διατήρηση της τυπικής απόδοσης της εκµετάλλευσης της µελλοντικής κατάστασης σε σχέση µε την υφιστάµενη.
  •  Προώθηση αιτήµατος τροποποίησης του τεχνικού δελτίου του υποµέτρου.
  •   ∆ιενέργεια µηχανογραφικού ελέγχου για τον υπολογισµό της εξέλιξης της τυπικής απόδοσης των δικαιούχων σε σχέση µε την τυπική απόδοση της υφιστάµενης κατάστασης των γεωργικών τους εκµεταλλεύσεων.
  •    Ανέβασµα στο ΠΣΚΕ της δυνατότητας τροποποίησης των επιχειρηµατικών σχεδίων των δικαιούχων.
  •   Σύνταξη σχεδίου εγκυκλίου για το χειρισµό των νέων γεωργών των οποίων οι εκµεταλλεύσεις εµφανίζουν µειωµένη τυπική απόδοση.
  •   Τροποποίηση θεσµικού πλαισίου του µέτρου.

Καραµπόλα στον πίνακα ένταξης της Μεταποίησης  

Ανακατατάξεις φαίνεται να συµβαίνουν στο Μέτρο 4.2.1 «Μεταποίηση µε τελικό προϊόν αγροτικό» καθώς, όπως προκύπτει από έγγραφο των διαχειριστικών αρχών, βρίσκεται σε εξέλιξη ο έλεγχος 45 δυνητικών δικαιούχων οι οποίοι εµφανίζουν έλλειψη δικαιολογητικών σχετικά µε την απόδειξη των ιδίων κεφαλαίων για τα οποία έχουν βαθµολογηθεί. Η βαθµολόγησή τους λοιπόν θα γίνει µε νέα δεδοµένα, και υπάρχει πιθανότητα να εγκριθούν άλλοι στη θέση τους (100 περίπου σε αναµονή), που θα συγκεντρώνουν έτσι περισσότερους πόντους. Επιπλέον, συνεχίζεται ο έλεγχος των δικαιολογητικών των άλλων 73 αιτήσεων από τις 310 του πίνακα της 1205/148636/20062019 απόφασης έγκρισης αποτελεσµάτων αξιολόγησης. Έχει δε υποβληθεί µια αίτηση προκαταβολής που εξετάζεται, ενώ έχει αναρτηθεί στο ΠΣΚΕ το έντυπο της αίτησης προκαταβολής στις δράσεις 4.2.1 και 4.2.2.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου μαζί με το περιοδικό Profi.
Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου μαζί με το περιοδικό Profi.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Profi Επενδύσεις