BACK TO
TOP
Προγράμματα

Αυστηροί οι όροι της εξωγεωργικής εργασίας για τους Νέους Αγρότες

Να δείξουν προσοχή στην εξωγεωργική τους δραστηριότητα ώστε να µην χάσουν την ιδιότητα του κατ’ επάγγελµα και απενταχθούν από τους Νέους Αγρότες, συµβούλεψε τους δικαιούχους, ο προϊστάµενος της Μονάδας Επενδύσεων της ΕΥΕ ΠΑΑ, Θύµιος Τσιατούρας.

18-19_59

Γιώργος Κοντονής

12995
25

Αυστηροί οι όροι της  εξωγεωργικής εργασίας  για Νέους Αγρότες, με  μερικά μεροκάματα στο  όριο της απένταξης

Όπως ανέφερε µιλώντας σε σχετική ηµερίδα από το Κιλελέρ στις 2 ∆εκεµβρίου, «δεν απαγορεύεται στον νέο γεωργό να συµπληρώνει το εισόδηµά του µε εξωγεωργικές δραστηριότητες αλλά πρέπει να κρατηθεί µία ισορροπία».

Συγκεκριµένα οι Νέοι θα πρέπει ετησίως το 30% του χρόνου της απασχόλησης να καταγράφεται στη γεωργία και το 50% των δηλωµένων εισοδηµάτων να είναι από γεωργικές δραστηριότητες για 7-8 χρόνια. «Προσοχή σε αυτά τα όρια, αν παραβιαστούν χάνεται η ιδιότητα», ανέφερε.  Στα παραπάνω όρια, βέβαια ειδικά το 30% ετήσιας απασχόλησης είναι αυτό που απαγορεύει σχεδόν πλήρως στον Νέο να απασχολείται εξωγεωργικά, πέρα από κάποιες εποχιακές εργασίες ίσως. Ο κ. Τσιατούρας παράλληλα, συνέστησε προσοχή στη διαχείριση του πριµ πρώτης εγκατάστασης και να αφιερωθεί σε ενοίκια, ασφάλιση και κόστος καλλιέργειας, αλλά και, αν είναι δυνατόν, σε πάγιο εξοπλισµό και την κάλυψη ιδιωτικής συµµετοχής στα Σχέδια Βελτίωσης.

Τέλος, ο ίδιος υπενθύµισε τις κυριότερες υποχρεώσεις των Νέων Αγροτών οι οποίες είναι:

  • Υπαγωγή στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ εντός 12 µηνών από την ένταξη.
  • ΟΣ∆Ε µε Τυπική Απόδοση 12.000 ευρώ κάθε ενδιάµεσο έτος.
  • Εντός δύο ετών από την ηµεροµηνία που αναγράφει η βεβαίωση ΜΑΑΕ ότι αποκτήθηκε η ιδιότητα του νέου γεωργού, να αποκτηθεί η ιδιότητα του επαγγελµατία αγρότη.
  • Εκπαίδευση εντός τριών ετών.
  • Πραγµατοποίηση τιµολογηµένου τζίρου.
  • Αύξηση της Τυπικής Απόδοσης της εκµετάλλευσης.

 

Σχόλια (25)
Προσθήκη σχολίου

10-01-2023 13:31Teo

Κεντρικη μακεδονια τελικά πότε θα πληρωθούν η εν δυνάμει??

Απάντηση

14-12-2022 11:30Νεοσ

Κεντρική Μακεδονία πληρωμή τέλη Γενάρη Με αρχές Φλεβάρη ενδυναμει

Απάντηση

11-12-2022 17:46Νικος

Αυτή τ βδομάδα πληρωμές εν δυνάμει Πελοποννήσου !!!

Απάντηση

09-12-2022 20:43Καραγιάννης Γρηγόρης

Γιατί όλοι μπορούν να συμπληρώνουν το εισόδημα τους με την λήψη επιδοτήσεων χωρίς να υπόκεινται σε περιορισμούς αλλά ο αγρότης να έχει περιορισμούς όσον αφορά την εξωγεωργική απασχόληση ποτέ δε το κατανόησα.

Απάντηση

09-12-2022 18:31ΚΩΣΤΑΣ

Χρηματα της ΕΕ για να βοηθηθουν οι νεοι ανθρωποι να κρατησουν ζωντανη την επαρχια που αργοπεθαινει και μιλανε λες και τα δινουν απο τσεπη τους.. ΑΛΗΤΕΣ

Απάντηση

09-12-2022 17:58Γιώργος

...δεν καταλαβαίνετε ούτε τα ελάχιστα....καλύτερα παρατιστε τα καί προσπαθήστε για εργάτες...συμβουλή είναι και όχι εξυπνάδα.

Απάντηση

09-12-2022 16:48klain

αλητες βαλατε τυπικη αποδοση εξοδου και τζιρους ωστε να μην μπορει καποιος να κανει αυξηση της εκμεταλευσης γτ θα πρεπει να αποδηξει οτι δεν ειναι ελεφαντας με τα παραλογα τιμολογια που θα πρεπει να βρει....και απο την αλλη σου λενε δεν κανει και να δουλεψεις και αλλου, δηλ με λιγα λογια βγαλανε ενα προγραμμα καταστροφης του αγροτη....βγαλτε ρε ηλιθιοι την τυπικη αποδοση εξοδου στον τζιρο, ηλιθιι ε ηλιθιοι, ειστε η μοναδικη κυβερνηση που καταφερε να κανει τους νεους αγροτες να ειναι εναντιων σας

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

09-12-2022 15:54Εν δυνάμει

Ποιον νέο αγρότη βρε λαμόγια. Σεπτέμβριο ήταν να πληρωθούν οι εν δυνάμει κεντρική Μακεδονία διότι ήταν η πρώτη που ανάρτησε τους πίνακες το πήγανε Οκτώβριο μετά Νοέμβριο μετά Δεκέμβριο και τελικά πάνε για Φεβρουάριο. Έχουν την λίστα εδώ και δύο μήνες και δεν την βγάζουν . Η απάτη στο μεγαλείο της

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (2)

09-12-2022 15:22Peters

Κοιτα να δεις που μας βαζουν και ορους τα ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ! ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΩΘΕΙ 7000 ΑΕΡΑ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΕΣ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΛΟΓΟ. ΓΑΜΩ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΓΑΜΩ! ΠΩΣ ΘΑ ΖΗΣΩ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΡΕ ΚΕΝΕΦΙΑ?! ΕΧΩ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΜΟΥ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ! ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΕΝΟΙΚΙΟ ΚΑΙ ΝΟΙΚΙΑΣΑ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΚΗΠΟΙΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΩ Κ ΝΑ ΕΧΩ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΓΩ Κ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ! ΑΝΤ'ΑΥΤΟΥ ΔΟΥΛΕΥΩ ΑΠΟ ΕΔΩ Κ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΩ ΠΕΡΑ! ΚΩΛΟΠΑΙΔΑ!!!!!

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (3)

09-12-2022 15:20Δημοτικός σύμβουλος

Δε πάτε να γ@@@ λέω όσο μπορούμε θα δουλεύουμε τι περιμένετε δλδ με τα 35 χιλιάδες 8 χρόνια και τι πληθωρισμό στα ύψη τι να κάνουμε ... Πάρουμε λιπάσματα? Τι? Να πληρώσουμε το ενοίκιο? Να φάμε ντυθούμε να ζήσουμε τα παιδιά μας τι? Δεν θα δουλεύουμε και οι πολιτικοί να χουν 100βεισιδηνατα

Απάντηση
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Profi Επενδύσεις